Besim Kunic. En av ägarna på Gröna Lådan som nyss slagit upp dörrarna i Telefonplan. Foto: Osman Sadikovic

Grannar öppnar salladsbar vid Telefonplan

Ett grönare koncept slog upp portarna på Tellusborgsvägen i veckan. De nya ägarna bor själva i Telefonplan och ville erbjuda det de tycker området saknar – en salladsbar.

  • Publicerad 07:00, 23 nov 2018

Tidigare låg ett kafé i lokalen på Tellusborgsvägen mellan Telefonplan och Midsommarkransen och nu i veckan slog salladsbaren Gröna Lådan upp portarna.

De två nya restaurangägarna är kompisarna Besim Kunić och Bojan Marković som båda bor i Telefonplan. De brukade ofta sitta och dricka kaffe på kaféet som låg här tidigare. När de fick veta att kaféet skulle stänga och att lokalerna skulle bli lediga slog de till direkt.

Här får Söderort en egen Katarinahiss

Under sommaren fick de tillgång till lokalen och renoveringen påbörjades i september. Nu är salladsbaren öppen och killarna hoppas på att tillföra ett något grönare alternativ till området.

– Både jag och Besim kände att det var något som saknades i Telefonplans restaurangutbud. Det fanns inget grönt eller speciellt nyttigt. Därför vill vi nu erbjuda rejäla, ekologiska och hälsosamma sallader, säger Bojan Marković.

Veganska alternativ finnes

Deras meny består av sex "gröna lådor", alla glutenfria, där man kan välja mellan allt från tonfisktango och asiatisk lax till flera vegetariska och veganska alternativ.

– Till våren planerar vi ha en skön uteservering också. Solen ligger ju på här under hela dagarna. Och vem vet, kanske serverar vi lite öl till våren också, säger Besim Kunić.

Under helgen hade Gröna Lådan smygöppning för vänner och familj som då fick chansen att smaka av menyn och tycka till. Och killarna mötte inga klagomål – tvärtom var alla supernöjda så nu är salladsbaren öppen för alla.