Nej tack! Grannar på Söder vill inte ha någon ny återvinningsstation. Obs återvinningsstationen på bilden är från Järfälla. Foto: Mikael Andersson

Grannar överklagar återvinning på Söder

Ett grannskap på Södermalm vill inte ha någon ny återvinningsstation utanför porten –  bland annat för att det kommer att låta för mycket.

  • Publicerad 11:26, 14 mar 2019

Det var i höstas som staden beviljade bygglov för en ny återvinningsstation mittemot Tjurbergsgatan 36. Två intilliggande bostadsrättsföreningar och ett tjugotal grannar överklagade den nya återvinningsstationen, bland annat med hänvisning till att det skulle innebära höga ljudnivåer vid de omkringboendes lägenheter.

"Ljudet från tömningar samt enskildas nedkast kommer att studsa mellan de höga husväggarna" stod det bland annat i överklagan, som också hänvisade till att det redan finns tre återvinningsstationer på närliggande gator. Man menar också att den nya stationen innebär ett "alltför stort inslag i gatumiljön och kraftigt kommer att förändra gatans karaktär och miljö".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Länsstyrelsen avslog dock överklagan, och menade att ökad trafik och buller inte skulle vara av sådan betydande art att bygglovet skulle upphävas.

Nu överklagar en granne igen, och ber bland annat om uppskov för att hinna göra en ljud- och bullermätning, samt att få utveckla grunderna för sin överklagan.