Så här såg det ut under samrådsmötet förra veckan. Många av dem hade synpunkter på såväl bygget som hur planprocessen har gått till. Foto: Privat

Grannar protesterar mot nya hus i Årsta

För dålig information och fel plats att ställa sexvåningshus på. Det säger Årstabor som blir granne med det planerade bygget på Tavelsjövägen.

  • Publicerad 16:50, 12 mar 2019

Det planerade bygget i Årsta med cirka 80 nya lägenheter i fyra hus mellan Siljansvägen och Tavelsjövägen, har rört upp känslor bland de som bor i området. Som tidningen har berättat tidigare ska husen ställas på en skogssluttning nära befintlig bebyggelse. De beräknas bli fem till sex våningar höga.

Missnöje bland Årstabor

Förra veckan hölls ett samrådsmöte i Årsta Folkets hus och ett 80-tal personer kom dit.

– Det var väldigt upprörd stämning, säger Gina Theman, som bor på Siljansvägen, intill det planerade bygget.   

Hon och många med henne hävdar att de inte fick någon information om mötet, utan läste i lokalmedia vad som var på gång. De är kritiska till hur processen har gått till, med fel i beslutsunderlag och dålig information, menar Gina Theman, därför kommer två brf-föreningar nu sammanställa och skicka in en rad synpunkter till staden.

Husen passar heller inte in på grönytan man valt, menar de, dels utseendemässigt, dels för att viktiga naturvärden ryker.

Staden: Vi har informerat

Staden å sin sida säger att ett samrådsbrev skickades ut till berörda fastighetsägare, både bostadsrättsföreningar och hyresvärdar, innan 12 februari då samrådet startade. Där fanns information om mötet. Man skickade även ut en inbjudan till mötet lite senare, och annonserade i lokalpress, bibliotek och föreningstavlor, menar de.

Samrådsperioden pågår till 26 mars, fram till dess kan man skicka in synpunkter skriftligen till stadsbyggnadskontoret@stockholm.se.

Hälften av de planerade bostäderna på Tavelsjövägen. Foto: Illustration: Arkitektstudio Witte

Nattklubbssuccé i Bagis kommer tillbaka

Nyheter Superlokala klubben lockade alla åldrar Förra fredagen var det premiär för Bagarmossens egen nattklubb. Arrangörerna fick mersmak och utlovar nu mer för den som vill dansa längs linje 17.torsdag 23/5 11:05

SL varnar: Rekordstök väntar på Gröna linjen

Nyheter Räkna med värre strul i sommar än i fjol: ”Kan du ta andra färdmedel bör du göra det” SL, och inte minst alla resenärer på Gröna linjen, står inför en mycket ansträngande sommar. Aldrig tidigare har så många renoveringsarbeten genomförts på Gröna linjen samtidigt.torsdag 23/5 7:14