Initiativtagare. Jenny Löfstrand anordnar städ- och fikadag i Annedal på söndag. Foto: Privat/Mostphotos

Grannar ses för att städa upp Annedal

Nu på söndag kommer flera grannar gå runt i Annedal med sopsäckar i högsta hugg. Det är på Jenny Löfstrands initiativ som städ- och fikadagen hålls.

  • Publicerad 16:45, 23 apr 2019

Hur lär man känna sina grannar bättre, samtidigt som man håller rent i sitt område? Jo, man ordnar en städdag. Det har Jenny Löfstrand i Annedal gjort, och på bara ett dygn har hon fått positiv respons från de närboende.

– Det var en person som skrev ett inlägg på Facebook i gruppen "Vi som bor i Annedal" om att det var skräpigt. Då gav jag förslag om att man borde göra något åt det och tipsade om hur man gjort en gång tidigare för några år sedan. Men efter en stund bestämde jag mig för att styra upp det själv, berättar Jenny Löfstrand.

Sagt och gjort. Hon skapade ett evenemang på Facebook där hon bjöd in grannskapet till en städ- och fikadag nu på söndag den 28 april i Annedal.

– Vi samlas klockan tio i lekparken vid plaskdammen. Alla får ta med sig egna sopsäckar, handskar och fika. Det spelar ingen roll hur gammal man är, alla är välkomna.

Många engagerar sig

Jenny Löfstrand berättar att flera hakade på idén, en deltagare har skrivit ut kartor över området, och en annan hörde av sig till Ica Nära och berättade om evenemanget.

– De kommer sponsra med korv och korvbröd. Det är fantastiskt att alla ställer upp, dels rensar man upp och får det snyggt, men dels är det viktigt att vi visar för våra barn att det är viktigt att man plockar upp skräpet på marken.

I två timmar kommer städgruppen att gå runt och plocka, för att sedan grilla korv och fika klockan 12. Efter det fortsätter städningen i området så länge man orkar hålla på.

– Jag la ut det här evenemanget på måndag eftermiddag, och redan nu har runt 25 personer tackat ja, men jag hoppas att vi blir runt 50 stycken som kommer. Det här är en möjlighet att lära känna andra i området och förena nytta med nöje, säger Jenny Löfstrand.