Odenplan. Här kan det bli en offentlig toalett. Foto: Karoline Montero Araya

Grannar stoppade toalett på Odenplan

När staden ville bygga en ny offentlig toalett vid Odenplan så satte sig ett antal grannar på tvären. Protesterna var så högljudda att bygglovsansökan drogs tillbaka innan den ens hann prövas. Nu har staden en ny plan.

  • Publicerad 16:28, 20 mar 2018

För drygt ett år sedan rasade debatten om den offentliga toalett som skulle byggas på trottoaren vid Karlbergsvägen 16. I ett utlåtande tryckte grannar på att den både var "ful och felplacerad". Till slut visade det sig att staden höll med – åtminstone om det sista.

– Jag tog över projektledningen våren 2017 och kände tidigt att det här inte är idealiskt. Det var den tidigare ledningen som beredde det förslaget. När vi som kom in sedan hörde vad grannarna tyckte och tittade på platsen själva så kände vi att "nä, vi tar ett omtag", säger Ingmar Flygare, enhetschef på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sagt och gjort, i somras upphävde trafikkontoret sin egen bygglovsansökan. Nu är de istället tillbaka på ett tidigare spår, att toaletten ska hamna på själva torgytan vid Odenplan.

– Vi ska börja utreda det under den närmaste tiden. Den borde rymmas där, och det behövs nu när resandet från och till Odenplan ökat i och med med citybanan. Det är hemskt mycket människor i rörelse.

Tidigare har man sagt att det inte går att bygga på torget på grund av ledningar i marken?

– Jag känner till det, men det borde som sagt gå. Nu ska vi undersöka saken och lyssna på synpunkter. säger Ingmar Flygare.

När den nya toaletten kommer att stå klar är oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43