Det är inte tuppen på bilden som figurerar i texten. Till höger hönshuset där det numera bara finns höns. Foto: Jonas Carlsson/ Anna Sandqvist

Grannar tvingade bort Östermalmstupp

Grannar på Östermalm fick nog av galandet på nätterna. Nu har tuppen som bott i Londonparken vid Gärdet tvingats flytta. "Den är inte nackad", säger ägaren.

  • Publicerad 19:00, 10 okt 2017

Det var 2015 som en boende vid Gärdet fick tillstånd att sätta upp ett hönshus och ha höns i Londonparken. Sedan vintern 2016 har det även funnits en tupp i huset och djuren har varit mycket uppskattade, bland annat av förskolebarn som leker i området. Men alla är inte lika positiva.

Nej till studsmatta i Londonparken - men nytt hönshus har fått okej

Totalt har sju grannar skickat in klagomål till miljöförvaltningen. Bland annat skriver man att tuppen "börjar gala vid 5-6", att "ljudet är extremt stressande" och att det påverkar sömnen.

– Jag kan självklart förstå att det är jobbigt att bli väckt men det är så tråkigt att det alltid är några få missnöjda personer som får sin vilja igenom. Det är mest tråkigt för barnen, säger hönsägaren som i augusti isolerade hönshuset. Men klagomålen kvarstod.

Anarkistisk ramp i parken ska locka Östermalm att satsa på skateboard

Hönsen får vara kvar men nu har tillståndet dragits in för tuppen bor numera i Nacka.

– Den är inte nackad! Det var nära att den skulle få stryka med men vi letade länge och hittade ett ställe.

Tuppägare efterlyst

En som uppskattade tuppen är Östermalmsbon Ants Neo.

– Nä, är det sant att den inte är kvar? Det var ju jättemysigt och det tycker alla jag känner här. Deras läten är ju ingenting emot hur mycket bilar låter, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Akut brist på fläktar i hela Stockholm

Nyheter ✓Fläktpanik i sommarhettan ✓Butiksanställd: "Folk skyr inga medel" Högsommarvärmen har fått horder av svettiga stockholmare att rusa till butikerna i desperat jakt efter inomhusfläktar. Men hos flera stora kedjor är alla fläktar slut – och det kommer inga nya förrän...måndag 16/7 16:32