STÖD. Ett magnoliaträd kommer paret få av sina Mälarögrannar. Foto: Mostphotos

Grannar visar stöd för inbrottsoffer

Förra helgen hade ett par på Färingsö inbrott i sitt hem. Nu sluter öarna upp för att visa sitt stöd till paret.

  • Publicerad 16:47, 17 mar 2020

Sent på fredagskvällen förra veckan tog sig fyra personer in i en bostad på Färingsö. Enligt polisen ska de ha hotat paret som bodde i huset med ett tillhygge och tvingat av dem värdesaker.

Nyheten spreds snabbt i olika Facebookgrupper och i en av dem, Grannsamverkan på Färingsö, väcktes idén om att ge det drabbade paret stöd.

– Jag känner paret så jag sa att jag kunde hjälpa till att förmedla det hela, säger Färingsöbon Alexandra Rådegård.

Snart började swishen plinga in, en efter en. Efter ett tag satte Alexandra en tidsgräns för att det inte skulle bli alltför mycket.

– Över 40 människor swishade en slant och lämnat ett meddelande till de drabbade. Det är fantastiskt att så många ville visa sitt stöd, säger hon.

Nu har ett magnoliaträd beställts och ska levereras om tre veckor.

– Då lämnar jag över det tillsammans med ett kort med allas namn som bidragit och hälsningarna de skickat. Och så kanske trädet kan påminna om det fina och positiva när det blommar med sina vackra blommor, säger Alexandra.

De fyra personer som misstänkts för inbrottet greps kort därefter. De är nu enligt polisen anhållna misstänkta för grovt rån.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09