STÖD. Ett magnoliaträd kommer paret få av sina Mälarögrannar. Foto: Mostphotos

Grannar visar stöd för inbrottsoffer

Förra helgen hade ett par på Färingsö inbrott i sitt hem. Nu sluter öarna upp för att visa sitt stöd till paret.

  • Publicerad 16:47, 17 mar 2020

Sent på fredagskvällen förra veckan tog sig fyra personer in i en bostad på Färingsö. Enligt polisen ska de ha hotat paret som bodde i huset med ett tillhygge och tvingat av dem värdesaker.

Nyheten spreds snabbt i olika Facebookgrupper och i en av dem, Grannsamverkan på Färingsö, väcktes idén om att ge det drabbade paret stöd.

– Jag känner paret så jag sa att jag kunde hjälpa till att förmedla det hela, säger Färingsöbon Alexandra Rådegård.

Snart började swishen plinga in, en efter en. Efter ett tag satte Alexandra en tidsgräns för att det inte skulle bli alltför mycket.

– Över 40 människor swishade en slant och lämnat ett meddelande till de drabbade. Det är fantastiskt att så många ville visa sitt stöd, säger hon.

Nu har ett magnoliaträd beställts och ska levereras om tre veckor.

– Då lämnar jag över det tillsammans med ett kort med allas namn som bidragit och hälsningarna de skickat. Och så kanske trädet kan påminna om det fina och positiva när det blommar med sina vackra blommor, säger Alexandra.

De fyra personer som misstänkts för inbrottet greps kort därefter. De är nu enligt polisen anhållna misstänkta för grovt rån.

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37