Överklagandet avslogs. I höst kan studentbostäderna i Sundby börja byggas om bygglovsprocessen går vägen. Foto: Foto: ill: Scharc Arkitekter AB

Grannarna lyckades inte stoppa studentbostäderna i Sundby

Överklagandet till länsstyrelsen är avslaget. Nu kan bygget av 1 100 studentlyor i Sundby dra igång redan i oktober.

  • Publicerad 11:57, 25 aug 2015

Som Spånga tidning tidigare berättat planerar företaget Prime Living att bygga 1 100 studentbostäder i Sundby befinner sig nu i slutfasen av arbetet med att skicka in en bygglovsansökan. Det överklagande till länsstyrelsen som försenat bygget av studentbostäderna har fått avslag.
– Vi kommer att lämna in en bygglovsansökan inom några veckor och sen tar det förhoppningsvis inte mer än någon månad innan vi kan börja bygga. Nu ska man inte föregå bygglovet, men i kvartal fyra hoppas vi vara igång, säger Jan Severa på Prime Living.

Den granne som överklagat planen tycker bland annat att flerbostadshus inte passar in med 30-talsvillorna i Sundby. Han tycker också att stora studenthus kommer att skymma sikten i området och skapa ljudreflexer och buller. Men länsstyrelsen säger i sitt beslut att fasaderna ska anpassas till området och bullerdämpas.

– Vi har designat det lite annorlunda, med indragna fasader till exempel, säger Jan Severa.

Men det kan fortfarande överklagas mer. I september vet vi om Mark- och miljödomstolens beslut går vidare till Mark -och miljööverdomstolen. Om det inte blir så och bygglovet godkänns kan studentbostäderna stå färdiga snabbt eftersom byggföretaget använder raskt tillverkade stålmoduler från Kina.

Läs mer: 1100 studenbostäder snart på plats i Sundby
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.