Boende har överklagat planerna på den nya toaletten vid Karlaplan Foto: Filippa Rogvall

Grannarnas sista strid: Toaletten på Karlaplan tas upp i högsta instans

Tredje gången gillt? En lång kamp om en ny offentlig toalett vid Karlaplan går mot sitt slut.

  • Publicerad 16:02, 4 maj 2017

Det är den högsta instansen för byggfrågor, Mark- och miljööverdomstolen, som beslutat om att ge ett så kallat prövotillstånd för de överklaganden som kommit in från två bostadsrättsföreningar som ligger nära platsen för den tänkta toaletten, nära Maximteatern. Det innebär att det beslut som nu kommer att tas blir det slutgiltiga.

LÄS ÄVEN: Grannar överklagar ny supertoalett

– Naturligtvis känns det jättebra att vi kan gå vidare till ännu en instans i det här ärendet, Vi förstår verkligen inte placeringen av toaletten vid vårt lilla torg då folkströmmen är på betydligt större på andra sidan gatan, vid Narvavägen, säger Eva Riben, ordförande i bostadsrättsföreningen Harpan 26 som är den ena som överklagat bygglovet.

Tidigare har såväl bostadsrättsföreningar som privatpersoner överklagat till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen men där har man gått på stadens linje.

Vad tror du att utfallet kommer att bli?

– Det är väldigt svårt för mig att bedöma, så klart. Men jag hoppas givetvis, vi har kämpat för det här länge nu, säger Eva Riben.

Tidigare i år har Trafikkontoret berättat för Östermalmsnytt att de hoppas att toaletten ska stå klar till sommaren. Placeringen beror på tekniska lösningar.

–  Det ska gå att ansluta till avlopp och el. Det finns inte så många platser som möjliggör det. Avloppet är knepigast att få till. Vi kan inte gräva upp hela stan för att ansluta, sa Michael Åhström, enhetschef på Trafikkontoret då.

Nu har Stockholm stad fram till den 12 maj på sig att bemöta överklagandet innan dom faller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Eriksdalsbadets "fängelsepool" görs om

Nyheter Nu ska badet rustas för miljoner Mindre "fängelse-känsla", nya solstolar och klimatsmartare bassänger. Det är några av målen när Eriksdalsbadet ska fräschas upp.måndag 21/5 19:00