Filmare. Drönaren på bilden har dock inget med artikeln att göra. Foto: Jan Kansanen

Grannbråk i Danderyd – sparkade sönder drönare

En 74-årig villaägare i Enebyberg gick in på granntomten och trampade på grannarnas drönare. 74-åringen döms för hemfridsbrott eftersom han inte blivit inbjuden till tomten, plus att han inte lämnat tomten när han ombetts göra så.

  • Publicerad 09:34, 14 nov 2018

Det var i juli 2017 som familjen var ute i trädgården och kollade in en familjemedlems nya drönare. När drönaren var i luften tog den en liten sväng.

Då kommer grannen, en 74-årig man, och hävdar att drönaren filmat hans hus. Farkostens ägare hävdar att så inte är fallet.

74-åringen medger att han sparkat till drönaren, men säger att han blivit rädd för farkosten och försökt freda sig från drönaren. Han har inte haft uppsåt att skada den. Drönarens ägare, däremot, säger att det snarare handlade om att 74-åringen stampade på drönaren vars propellrar och armar skadades.

Drönarens film var bevis

I rättegången användes film från själva drönaren, en film som visade att den gick sönder. Både filmen och målsägandes utsagor gör att det är utom rimligt tvivel att 74-åringen agerat som målsägande säger. Gärningen rubriceras som skadegörelse.

En sista åtalspunkt gäller misshandel. Det är styrkt att 74-åringen har utdelat ett slag med sluten hand mot drönarens ägare, och det rubriceras som misshandel av normalgraden. I det fallet hävdade 74-åringen att han bara satt upp handflatan mot kinden.

Straffet som Attunda tingsrätt dömer ut är villkorlig dom och 160 dagsböter à 390 kronor, det vill säga 62 400 kronor. 74-åringen ska också ersätta drönarens ägare med 13 798 kronor plus ränta.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt