Kommunpolisen ser en liten ökning av inbrott, senast skedde ett i Grindtorp natten till torsdag. Foto: Leif Oldenburg

Granne upptäckte bostadsinbrott i Täby

Enligt kommunpolisen har inbrotten ökat en aning de senaste veckorna, senast natten till igår skedde ett i en lägenhet i Grindtorp. "Ta hjälp av grannar", tipsar polisen Täbybor som ska åka bort under semestern.

  • Publicerad 13:57, 28 jun 2019

Det var igår morse som en granne upptäckte att dörren till en lägenhet i Grindtorp i Täby var uppbruten. Polis larmades till platsen, när de kom dit fanns ingen gärningsperson kvar i lägenheten.

– I dag ska tekniker skickas till lägenheten för en brottsplatsundersökning och söka spår efter gärningsmannen, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Oklart var som stulits

De som bor i lägenheten är bortresta men ska enligt polisen ha kontaktats av dem. Det är ännu oklart vad som stulits.

Enligt Jan Berlin har polisen sett en liten ökning av inbrott i polisområde Nord, där Täby ingår, den senaste veckan, jämfört med hur det var under våren. Samtidigt greps fyra personer, misstänkta för flera inbrott i grannkommunen Sollentuna i veckan.

– I Sollentuna skedde fyra inbrott under början av veckan, men vi hoppas att antalet inbrott går ner nu när vi frihetsberövat gärningsmännen. Det brukar bli så, säger Jan Berlin.

Såhär i semestertider finns det saker man kan göra för att minska risken att drabbas av inbrott, om man är bortrest, menar Jan Berlin. Ett sätt är att hjälpas åt, grannar emellan.

– Be exempelvis grannen att klippa din gräsmatta om du ska resa bort. Få bostaden att se bebodd ut. Var på uppmärksam på om okända personer rör sig i ditt trapphus, släpp inte in okända personer i trapphuset, säger han.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt