Festligheter. Nätverket Goda grannar bjuder in Vasastadsbor till fest på Kadettgatan 2 den 11/10 och 1/11. Foto: Pär Hugosson

Grannfest ska föra samman Vasastadsbor

Ett och ett halvt år har gått sedan de första flyttade in på Vasen. Nu är det hög tid för grannarna kring Kadettgatan att lära känna varandra bättre. Och vad passar då bättre än en fest?

  • Publicerad 16:52, 1 okt 2018

För ett och ett halvt år sedan började de första nyanlända flytta in på Vasen på Kadettgatan, 300 personer bygger där upp ett nytt liv i Sverige. Nu ordnar nätverket Goda grannar tillsammans med Norrtulls SK och Stockholms stad två fester för att föra samman dem med mer etablerade Vasastadsbor. Nästa torsdag, 11/10 mellan 18 och 20, är första tillfället. Musik från Syrien och tilltugg utlovas i gemensamhetslokalen på Kadettgatan 2.

Utdömda äldreboendet blev deras nya hem

– Jag tror att det finns en nyfikenhet på varandra och en vilja att lära känna sina nya grannar. Framför allt vill vi få till en mötesplats, det finns så få sådana i dag, säger Kerstin Bergeå från Goda grannar, ett nätverk som vill bidra till att nyanlända och asylsökande får en bra start i Sverige.

Pressade klubbar tar ansvar för integrationen

Liknande fester på Vintertullen, Vasens motsvarighet på Södermalm, har lett till flera fina möten och relationer familjer emellan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Där står flera familjer på kö för att få "kompisfamiljer". Men man förbinder sig inte till något genom att komma till festerna. De ska vara lite förutsättningslösa och att ha skoj och lära känna varandra kommer att vara i fokus. Det blir festligt med popcorn och mingel, säger Kerstin Bergeå.

Andra festtillfället är den 1/11.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00