SKÄMT. En skylt vid Järnvägsparken förbryllar. Foto: Andreas Jennische

Gräshånet mot avskydda "parken" i City

En satsning för att få en av stans mest hånade platser i city att bli grönare – eller ännu ett hån mot Järnvägsparken. En gräsmatteskylt förbryllar i den stenklädda parken.

  • Publicerad 11:12, 3 okt 2018

"Gräsmattan får ej beträdas". En skylt på den hånade och kritiserade Järnvägsparken i City väcker nyfikna frågor.

Stockholm vill sälja usla ”parken” i City

Nog för att det växer lite gröna strån mellan gatstenen men att kalla det gräsmatta är väl att ta i. Men är det en ny satsning från staden, att så gräs, för att parkkänsla eller ett nytt hån mot den stackars parken som annars stoltserar med sin Mr Walker-staty?

Det senare tror staden själva – som också passar på att dissa "parken".

"Det verkar vara någon som är på skämthumör! Vi använder sällan skyltar på det sättet och då skulle det inte stå ”förbjudet”. Tror att man ska se det som en kommentar om att det inte är så mycket park på platsen, vilket man ju kan hålla med om", skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret som inte tänker påkalla någon extra insats mot skylten men tillägger att "kanske ryker den under en städrunda"

Miljöpartiet lovar fixa usla "parken" i city: "Den är fruktansvärd"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor räddningsinsats i Vasastan

Nyheter Person fast i hisschakt sedan i morse – tros bli kvar flera timmar till En person har sedan tidigt i morse suttit fast i ett hisschakt i Vasastan. Räddningstjänsten ska nu påbörja en insats och forcera en vägg för att komma åt personen.fredag 19/10 11:24

Person knivskuren på Kungsholmen

Nyheter Två gripna misstänkta för mordförsök En person påträffades tidigt i morse knivskuren vid ett bostadshus på Kungsholmen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.fredag 19/10 10:37