SKÄMT. En skylt vid Järnvägsparken förbryllar. Foto: Andreas Jennische

Gräshånet mot avskydda "parken" i City

En satsning för att få en av stans mest hånade platser i city att bli grönare – eller ännu ett hån mot Järnvägsparken. En gräsmatteskylt förbryllar i den stenklädda parken.

  • Publicerad 11:12, 3 okt 2018

"Gräsmattan får ej beträdas". En skylt på den hånade och kritiserade Järnvägsparken i City väcker nyfikna frågor.

Stockholm vill sälja usla ”parken” i City

Nog för att det växer lite gröna strån mellan gatstenen men att kalla det gräsmatta är väl att ta i. Men är det en ny satsning från staden, att så gräs, för att parkkänsla eller ett nytt hån mot den stackars parken som annars stoltserar med sin Mr Walker-staty?

Det senare tror staden själva – som också passar på att dissa "parken".

"Det verkar vara någon som är på skämthumör! Vi använder sällan skyltar på det sättet och då skulle det inte stå ”förbjudet”. Tror att man ska se det som en kommentar om att det inte är så mycket park på platsen, vilket man ju kan hålla med om", skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret som inte tänker påkalla någon extra insats mot skylten men tillägger att "kanske ryker den under en städrunda"

Miljöpartiet lovar fixa usla "parken" i city: "Den är fruktansvärd"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hemlösa äldre får gratis hotell på Söder

Nyheter Södermalmshotell ger bort rum i jul Julbord, julklappar – och två nätter på hotell i hjärtat av Södermalm. Det väntar ett trettiotal äldre hemlösa under julhelgen.tisdag 18/12 21:00

Inte längre aktuellt med förarlösa SL-tåg

Nyheter ✓Ny installation totalfloppade ✓SL: Ingen arbetar med frågan SL smidde tidigare planer på att köra med förarlösa tåg i tunnelbanan. Men alla sådana förslag är skjutna på framtiden.tisdag 18/12 20:10