Gång- och cykelbron mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen stängs den 1 mars. Foto: Mostphotos

Gratis båtfärd när gång- och cykelbro i City stängs

Gång- och cykelbron mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen stängs 1 mars på grund av renovering av järnvägsbron.

  • Publicerad 08:16, 21 feb 2020

När Trafikverket ska slutföra renoveringen av järnvägsbron på Getingmidjan i sommar behöver de mer plats för att kunna byta ut broarnas överbyggnader. Dessutom ska säkerhets- och bullerskydd sättas upp längs med den nya järnvägsbron.

Nu har Slussens guldbro lämnat Medelhavet

Därför måste gång- och cykelbron mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen att stängas den 1 mars så att förberedande arbeten kan göras.

Under tiden sätter Trafikverket in en gratis pendelbåt mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen. Båten kommer köra kvartstrafik och utgår från Riddarholmen mellan klockan 06-18.45 på vardagar samt 07-17.45 på lördagar, söndagar och helgdagar.

Vill man inte åka båt hänvisas fotgängare och cyklister till färd via Vasabron.

Passagen från Gamla Stans tunnelbana till Riddarholmen och gångbron över till Söder Mälarstrand är öppna under hela byggtiden.

När det stora jobbet är klart ska en ny bro sättas på plats, som är bredare i anslutning till Riddharholmen, med högra räcken (1,40 meter) för att öka säkerheten för cyklister samt med riktad belysning för bättre ljus.

Getingmidjan stängs för all tågtrafik mellan den 22 juni till 17 augusti. Först därefter kan arbetet med den den nya gång- och cykelbron komma igång och planen är att den ska stå klar till årsskiftet 2020/2021.