Nytatuerade Kari Andersson var en av de första vinnarna i den något udda tävlingen. Foto: ABS Wheels

Gratis fälgar fick stockholmare att tatuera företagslogga

Företaget ville se hur långt folk var villiga att gå för ett par fälgar. Det visade sig att väldigt många var beredda att gå riktigt långt.

  • Publicerad 15:00, 13 sep 2017

Tatuera in vår logga så får du ett par fälgar. Det var de enkla reglerna när fälgleverantören ABS Wheels i Märsta drog igång sin okonventionella tävling förra veckan. Jorge Castro, marknadschef, förklarar att det var ett sätt att testa gränserna.

– Vi ville se hur långt folk kan gå för ett par fälgar. Från början var det mest som ett skämt och vi väntade oss inte särskilt många svar. Men vi blev chockade över responsen. Det var helt galet.

Här köar hundratals människor – för en tatuering

Under de första 36 timmarna som tävlingen pågick nåddes över 50 000 personer, främst genom delningar på Facebook. När tävlingen avslutades i måndags, efter fem dagar, hade 586 personer anmält sig. Av dessa valdes sedan fem personer ut, varav fyra var stockholmare. Vinnarna avgör själva var på kroppen de tatuerar sig och de första valde att låta loggan pryda benet.

– Fälgar är relativt dyrt och det här är ett snabbt och billigt sätt att få ett par nya. Kostnaden är cirka 12 000 kronor och en tatuering ligger väl på någon tusenlapp, så de går fortfarande plus, konstaterar Jorge Castro.

Hon vill stärka utsatta kvinnor – med gratis tatuering