PEPP. Deltagare såväl som ledare är peppade inför sommarens upplaga av Creative Camp. På bild: Fotograf Tina Axelsson, Cerie, projektledare Anna Jarrick, Hussein Ghorbanali, Sultan Shahid, Joanna Lahdehperä, Mohammed Soltani, koordinator Elin Krantz. Foto: Sophie Stigfur

Gratisläger förenar unga från hela Stockholm

Kultur och konst för unga behöver flytta ut från innerstan. Det är det kreativa centret Dörrens filosofi, som nu söker deltagare till sommarens gratisläger för unga från hela Stockholm.

  • Publicerad 11:30, 19 jun 2018

Det är för tredje gången som Dörren, ett kreativt center för unga beläget i Gamla stan, arrangerar Creative Camp – ett dagkollo med fokus på kreativt skapande för unga i åldern 16-25. Syftet med all verksamhet på Dörren är att unga från hela Stockholm ska mötas och förenas genom olika konstnärliga intressen.

– Vi vill framförallt nå ut till ungdomar i ytterstan, och få en blandning mellan deltagarna. Ofta ser man nya sidor hos sig själv samtidigt som man får testa något nytt och träffa personer man kanske inte träffat annars, säger projektledare Anna Jarrick.

Platt fall för NoFo

Nytt för i år är att lägret förlängts och nu pågår fem dagar istället för tre, samt att fokus denna gång ligger på arrangörskap. Förhoppningen är att fler ska lära sig att det inte är så svårt att själv arrangera eller leda föreningar eller evenemang.

– I förlängningen hoppas vi att det ska leda till mer konst och kreativitet i ytterstan istället för att det är så koncentrerat till innerstan som det ofta ser ut i dag, säger Anna Jarrick.

"Folk är snälla mot varandra"

Förutom arrangörskap blir det även Garden Art – där deltagarna får snickra, odla och på olika sätt pryda innergården på Mäster Olofsgården. Dessutom blir det kurser i musikproduktion. Joanna Lahdeperä, 21 år, från Vårby gård har själv varit med på dagkollot tidigare men nu är det första gången som hon tar klivet över och med hjälp av handledare själv ska leda workshops i musikproduktion.

– Det känns lite nervöst men alla är väldigt öppna och vill få varandra bekväma, så jag vet ju att det kommer gå bra. Folk är snälla mot varandra här, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dagkollot pågår 2-6 juli, mellan klockan 10 och 15 varje dag. Under fredagen blir det "grande finale" enligt Anna Jarrick, dit deltagarna kan bjuda in släkt och vänner för att visa vad de åstadkommit under veckan. För de ungdomar som är intresserade av att delta är det ännu inte för sent. Ansökan är öppen fram till 24 juni via www.dorren.nu.

Dörren - ett kreativt center i Gamla stan

Är en kreativ mötesplats för unga i åldern 16-15 i Gamla stan, som drivs av Mäster Olofsgården. Kurserna, i allt från fotografi till streetdance, är gratis och finansieras av fonder och stipendier.

Inga förkunskaper krävs för Creative Camp. Anmälan och val av kurs görs via dorren.nu

BLANDAT. Fotografi, teater och musikproduktion är några aktiviteter som unga kan pyssla med på Dörren. Foto: Sophie Stigfur

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.