Ett dike är uppgrävt nära Sockenplan. Foto: Eva Tonström

Grävarbetena i Enskede kraftigt försenade

De stora grävarbetena som pågår i Enskede just nu är försenade och kommer att pågå bra mycket längre än tidigare sagt.

  • Publicerad 10:04, 5 sep 2017

Det är stora hål och diken runt om i Enskede just nu och tidningen berättade i våras att det är elbolaget Ellevio som gräver ner nya 30 kW elledningar i marken mellan Örby och Enskede Gård. Arbetet startade i maj och de nya kablarna ska leda till bättre kapacitet i ledningarna och färre strömavbrott. 

Jobbet skulle ha varit klart i november men nu visar det sig att det kommer bli försenat, inte förrän i januari 2018 räknar man med att vara klar.   

LÄS ÄVEN Stora markarbeten i Enskede – grävs i ett halvår

– Vi har stött på väldigt mycket som inte syns på kartorna, exempelvis berg som måste sprängas bort och vattenledningar, därför drar det ut på tiden, säger Jonatan Björck, pressekreterare på Ellevio.

Ska gräva genom Vårflodsparken

Ledningarna dras mellan Tussmötevägen och Bägersta Byväg via Vårflodsparken, Enskedevägen för att till slut landa vid Trädskolevägen i Enskede Gård, en sträcka på totalt tre kilometer. Det sker i fem etapper och de två första, från Tussmötevägen till Vårflodsparken, är färdiga. Där pågår återfyllning och asfaltering.

Återstår gör de tre sista etapperna, bland annat att gräva sig rakt igenom Vårflodsparken, men när det arbetet startar kan de inte svara på.

Så här ska kabeln dras genom Enskede. Foto: Ellevio

Ett långt dike nedanför Enskedefältets skola. Foto: Eva Tonström

– Det hänger på när vi blir färdiga med etapp ett, två och fyra, som vi jobbar med just nu, det är svårt att säga. Vi kommer att lägga upp uppdaterad information på vår hemsida hela tiden, säger Jonatan Björck.

Momentet att gräva sig över Enskedevägen, och leda om trafiken, klarades av i somras, enligt Jonatan Björck.

Stängslen kvar till i vår

När grävarbetena väl är klara återstår nästa problem: Det går inte att asfaltera mitt i vintern. Därför är planen en provisorisk asfaltering där man behåller avspärrningarna runt hålen där man rivit upp asfalt för att asfaltera mer ordentligt i vår.  

Enskedebor har skrivit till stadsdelen och efterlyser mer information om var, hur och när grävjobben kommer att utföras.

– Vi planerar inga större utskick i området, utan lägger upp information om hur arbetet fortlöper på vår hemsida. Jag hoppas att folk går in och läser där, säger Jonatan Björck. 

Här finns info

Etapp 1 + 2 klart, håller på att läggas igen
Etapp 3, Vårflodsparken, inte startat
Etapp 4, över Sockenplan, håller på att schakta just nu
Etapp 5, längs med Enskedevägen och Trädskolevägen, inte startat  

Läs mer på www.ellevio.se/privat/om-oss/vara-projekt/nu-bygger-vi-om-elnatet-i-orby

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se jublet på Tele 2 när Sverige slår Sydkorea

Nyheter FILM: Glädjeyra när Granqvist sätter straffen Glädjen visste knappt några gränser när Andreas Granqvist skickade in straffen som gav Sverige ledningen – och sedermera segern.tisdag 19/6 14:09