Grekisk restaurangkedja flyttar in på Lilla torg

En grekisk restaurangkedja flyttar in på Lilla torg. – Vi finns sedan tidigare i Västerås och vi har flera restauranger i Stockholm. Enköping ligger ju mittemellan. Vi tror och hoppas att Enköpingsborna vill besöka oss, säger Vd:n Zeki Yalcin.

  • Publicerad 12:36, 29 mar 2019

Går allt som det ska så öppnar vi innan midsommar.

I april 2017 satte byggherrarna ALM Equity och Andersson Company den första spaden i marken på det som ska bli Lilla torg, i kvarteret Fältskären, på gamla Paus-parkeringen, i Enköping.

Etapp ett kallat Pausfågeln, som består av 67 lägenheter beboddes i augusti förra året. Bygget av etapp två, kallat Påfågeln, fortgår. Där byggs just nu 37 bostadsrätter i storleken mellan ett och fem rum. Tanken är att de ska stå klara i maj, eller i vart fall före sommaren. I botten av Påfågeln ligger fyra butikslokaler. Och en av hyresgästerna är redo att flytta in i juni.

Restaurangkedjan Grekiska Grill & Bar, med totalt 27 restauranger i Sverige, har valt att expandera till Enköping. De kommer att nyttja lokalen som ligger i bottenvåningen i korsningen Kryddgårdsgatan/Torggatan. Och troligtvis öppnar de redan till sommaren.
– Vi är på väg till Enköping, och går allt som det ska så öppnar vi månadsskiftet juni/juli, säger Zeki Yalcin, vd på Grekiska grill och bar och tillägger:

– Vi finns sedan tidigare i Västerås och vi har flera restauranger i Stockholm. Enköping ligger ju mittemellan. Vi tror och hoppas att Enköpingsborna vill besöka oss.

Vi har fortfarande inte bestämt oss för vem som ska bli franchisetagare även om vi har ett par alternativ, men ingen av dessa är från Enköping. Vi vill helst ha en lokal person som kan staden som franchisetagare.

Tommy Johansson, är affärsområdeschef inom förvaltning på Svenska Nyttobostäder, och det är han som letar hyresgäster till lokalerna. Och han säger att intresset är stort.

– Intresset har varit stort både lokalt och från de större kedjorna, säger Tommy Johansson och fortsätter:

– Egentligen tror jag att vi redan hade varit klara om vi inte varit så kräsna. Men vi har verkligen varit noga med att de hyresgäster vi tar in ska bidra till helheten. Och inledningsvis har vi lagt fokus på restaurationer i första hand. Framgent kommer även att vilja ha in något som tillför något på servicesidan i området också, säger Tommy Johansson, som har hand om förvaltningen av lokalerna på Lilla torg.

Kafé och sushi önskas

Jakten efter ytterligare hyresgäster fortsätter. Tommy Johansson som har kontakten med intressenterna till lokalerna vet vad han söker.

– Vi skulle vilja ha in ett riktigt bra kafé också. Och kanske en Sushi, säger han och tillägger:

– I stort så söker vi hyresgäster som erbjuder något som man inte är beredd att gå så långt för att få. Restauranger till exempel, det kommer att bo många unga i området.

När är tanken att alla butiksytor ska vara uthyrda?

– Vi tänker långsiktigt och därför är vi kräsna, men vår ambition är att ha alla lokaler uthyrda till försommaren, säger Tommy Johansson avslutningsvis.

Vad kallas området?

Kvarteret Fältskären och torget, gamla pausparkeringen, har fått namnet Kammakartorget, efter att arkeologer upptäckt att det funnits ett kammakeri på platsen under 1200-talet.

Byggherrarna ALM Equity och Andersson Company vill att platsen ska kallas ”Lilla torg” för att anknyta till Stora torget. Rörigt?

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34