En person smet från polisen men greps efter en jakt både till bil och fots. Foto: Leif Oldenburg

Greps efter biljakt – försökte fly till fots

En person greps av polis efter en jakt både till bil och fots på E4:an under måndagskvällen. Personen är nu misstänkt bland annat för fortkörning, misstänkt rattfylleri och smitning.

  • Publicerad 09:39, 11 sep 2018

Polisjakten började vid åttatiden igår kväll som en polispatrull på E4:an fick syn på bilen som körde alldeles för fort och kör mot rött.

– Man hade en hastighetskontroll på E4.an och ser den här bilen. Polisen vill få stopp på den och börjar följa efter den, säger Anna Westberg på polisens regionsledningscentral.

Poliserna vinkar in föraren som stannar. Men när polisen ska gå ut för att kontrollera föraren kör denne iväg och polisen tar upp jakten på fordonet. I höjd med Hågelbyleden/Storvretsvägen får polisen stopp på föraren efter att ha trängt in fordonet.

– Då lämnar föraren bilen springandes men blir ikappsprungen av en polis. Föraren blir omhändertagen för kroppsbesiktning, säger Anna Westberg.

Personen misstänks i nuläget för flera trafikbrott: grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, fortkörning och smitning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.