Tre personer greps i närheten av Tele2 Arena på söndagen efter att ha gjort nazisthälsning. Foto: Mostphotos

Greps för att ha heilat vid fotbollsderby

Söndagens derby mellan AIK och Hammarby resulterade i flera polisingripanden. Tre personer greps för att ha “heilat” efter matchen.

  • Publicerad 11:23, 11 sep 2017

Det blev en hel del stök kring gårdagens fotbollsderby mellan Hammarby och AIK på Tele2 Arena.

Innan matchen misshandlades två personer utanför arenan, varav en så pass svårt att denne fick föras till sjukhus med ambulans. En person greps i samband med händelsen och sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel. Enligt polisen är det oklart om tillhyggen användes.

Nazistledare i Stockholm åtalas för hets mot folkgrupp

En person ska också ha misshandlats under matchen inne på arenan och gärningsmannen uppges i det fallet vara identifierad.

"Ständigt uppdykande problem"

Innan matchen ska även en banger ha kastats mot polisen samtidigt som det uttalats hot mot en polis. Händelserna är nu rubricerade som försök till misshandel och olaga hot.

– Det var det sedvanliga bengalbrännandet, men jag tror inte att det var mer än vanligt. Det är ett ständigt uppdykande problem. Men det var inget särskilt som hände under match, det var snarare före och efter, säger Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

Tre personer greps även misstänkta för hets mot folkgrupp efter att de, enligt polisen, “heilat” vid Blåsuts tunnelbanestation.

– Det var tre stycken som heilade och då ingrep vi. De gjorde sig även skyldiga till våldsamt motstånd vid gripandet, säger Lars Byström.

Hur skulle ni beskriva gårdagens insats?

– Vi kan bara konstatera kliniskt vad som hände, sedan får andra bedöma om det var lugnt eller inte, säger han.

Gjorde Hitlerhälsning under rättegång – dömdes idag

En person har även fått tillträdesförbud i sex månader efter brott mot ordningslagen och en annan omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

Det upprättades även anmälningar om brott mot ordningslagen på grund av att bengaler tändes inne på arenan.

Hundratals slogs i koloniområde

Under lördagskvällen började ett hundratal personer slåss vid ett koloniområde i Årstaskogen. Polisen vill inte bekräfta, men mycket tyder på att det var ett fotbollsrelaterat slagsmål mellan olika supportergrupperingar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.