Mannen som greps misstänkt för våldtäktsförsök i Vällingby förra veckan frias helt från de misstänkarna. Foto: Mikael Andersson

Gripen för våldtäktsförsök i Vällingby frias från misstankar

Den man som i förra veckan greps, misstänkt för ett våldtäktsförsök mot en minderårig flicka i Vällingby, har släppts. Han är inte längre misstänkt i fallet.

  • Publicerad 11:32, 27 maj 2019

I måndags förra veckan utsattes en minderårig flicka för ett våldtäktsförsök i Vällingby. Samma kväll grep polisen en man i 40-årsåldern, som misstänktes vara gärningsmannen.

Misstänkt våldtäktsförsök i Vällingby

Man gripen för våldtäktsförsök i Vällingby

Själva gripandet gjordes efter att polisen hade larmats om att mannen hade blottat sig för människor vid Maltesholmsbadet i Hässelby strand.

I torsdags släppes han dock fri.

– Han är inte längre misstänkt för våldtäktsförsök. Han hade ett alibi som höll, han befann sig på en annan plats, vi har kontrollerat det och konstaterar att det inte var han, säger åklagare Sofia Gullbrandsson.

Ingen ny misstänkt

Mannen är fortfarande misstänkt för sexuellt ofredanade men det är inte nog för att begära honom häktad, enligt åklagaren.

När det gäller våldtäktsförsöket finns det i nuläget ingen misstänkt.

– Polisen jobbar vidare med utredningen men i dagsläget har vi ingen ny misstänkt, säger Sofia Gullbrandsson.

Man anhållen för misstänkt mordförsök vid Ulvsundabron

Nyheter Oklara omständigheter kring varför kvinna hamnat i vattnet På söndagskvällen fick polisen larm om att en kvinna hoppat från Ulvsundabron. På plats hittas både kvinnan och en man i vattnet. Omständigheterna gör att han nu är anhållen för mordförsök.måndag 16/9 10:33

Här är trafikljuset som förvillar – mitt i City

Nyheter Grönt och rött på samma gång Ett trafikljus på Vasagatan har väckt frågor. Vi reder ut.måndag 16/9 9:45

Vi är Västerort

Stockholm Direkt