Gripestam (M) kräver ny partiledare: "Hon borde avgå"

Anna Kinberg Batra säger att hon inte tänker avgå som Moderaternas partiledare, men samtidigt ökar trycket från betydande kommunalråd i Stockholms län. Senast ut i skaran som vill att hon avgår är Täbys kommunalråd Leif Gripestam (M).

  • Publicerad 16:14, 23 aug 2017

Debatten om Anna Kinberg Batras framtid som partiledare har blåst upp igen och nu med nya röster som kräver hennes avgång, bland annat Leif Gripestam (M), kommunalråd i Täby.

– Omständigheterna och besvärliga ställningstaganden ligger till grund för varför hennes tid som partiledare inte fungerat, säger Leif Gripestam.

LÄS MER: Danderyds kommunalråd kräver Kinberg Batras avgång – "Inte gjort tillräckligt"

LÄS MER: Efter telefonmötet: Stockholms moderater saknar förtroende för Anna Kinberg Batra

Vill återgå till "klassiska" frågor

Personligen tror han att den svåra situation som Moderaterna befinner sig i, med dalande väljarstöd och förtroendekris för partiledaren, bara går att vända genom en nystart.

– Det handlar om en ideologisk fråga där vi måste återgå till våra rötter med klassiska frågor om skattepolitik och valmöjligheter för individen, säger han.

Han menar att man inte vet med säkerhet vart partiet är på väg och det måste fastställas vilket görs bäst med en ny partiledare. Helst redan i oktober under partistämman, men någon konkret efterträdare kunde han i dagsläget inte ge förslag på.

– När och om vi kommer till det så finns det många tänkbara kandidater.

Till exempel du själv?

– Nej, nej. Jag är en kommunpolitiker som arbetar bäst ute i myllan, säger han.

Men Anna Kinberg Batra säger själv att hon inte tänker kliva ner som partiledare?

– Jag kan inte uttala mig om hennes beslut eller uttalande, men en väldigt stor majoritet av moderata kommunalråd i länet har kommit fram till att hon borde avgå, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm