Rån. De tre misstänkta ungdomarna som satt anhållna är nu satta på fri fot. Foto: Sacharias Källdén

Gripna för ungdomsrån försatta på fri fot

Under onsdagsförmiddagen greps tre personer misstänkta för flera ungdomsrån i Danderyd och Täby. Personerna har nu försatts på fri fot.

  • Publicerad 16:37, 6 feb 2020

Under onsdagsmorgonen gjorde polisen husrannsakan i lokalpolisområdet Täby. I samband med det greps och anhölls tre personer misstänkta för flera personrån. Alla tre misstänkta är under 18 år.

De misstänkta satt frihetsberövade, men under eftermiddagen, torsdag den 6 februari, släpptes de på fri fot.

Är de fortfarande misstänkta för brottet?

– Jag kan inte gå in på det. Jag kan säga att förundersökningen fortsätter, säger Richard Wahlqvist som är förundersökningsledare och åklagare.

Misstänkta för fem rån

Personrånen som ungdomarna satt anhållna för ska ha skett de senaste två veckorna i Täby och Danderyd, totalt misstänks de för fem rån.

Polis och åklagare är annars förtegna om händelserna och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Det är för tidigt i förundersökningen för att gå ut med information, säger Richard Wahlqvist.

Husrannsakan gjordes av ungdomsgruppen och poliser på lokalpolisområde Täby. Men varför de gjorde husrannsakan vill de inte gå in på.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt