Kafét ligger i det som på 1920-talet var en lokal handelsbod i området. Foto: Privat

Grödingefik prisas – drar folk från hela Stockholm

På fem år har kafé- och bagerientreprenören Björn Holmgren gjort Eldtomta kafé och butik på Grödinges landsbygd till ett turistmål som lockar fikasugna från hela Stockholm. Förra fredagen vann hann pris som årets turistföretag på kommunens näringslivsgala.

  • Publicerad 16:24, 16 nov 2017

När Björn Holmgren tog över Eldtomta kafé och butik 2012 hade han planen klar för sig. Att skapa ett av Stockholms bästa kaféer. Att det ligger långt ut på Grödingelandet utan bra kommunikationer avskräckte inte.

– Det här är en unik miljö och omgivningarna är vackra. Vi gör all mat och våra bakverk själva och jobbar för att skapa en fin stämning. Vi har en total fikaupplevelse som gör att folk kommer hit från hela Stockholm nu, säger Björn Holmgren vars fik tävlade mot Accropark och Biograf Sländan i Riksten.

Det var förra året som det lossnade på riktigt för kaféet.

– Folk har börjat prata om oss. I år har vi ökat vår omsättning med 500 procent. Och vi har mycket besökare även den här tiden på året. Det hade jag inte trott riktigt, säger Björn Holmgren.

Till nästa säsong kan kaféet behöva bygga ut parkeringsplatsen för att få plats med alla besökare.

– Vi har blivit ett utflyktsmål i Botkyrka. Och vi kommer fortsätta växa.

Vinnarna i de andra kategorierna: Årets företagare – LG Bil och Motor AB, årets företag – Ung företagsamhet – Cookie DoughThough UF, årets nyföretagare – Josephine Bladh AB, årets företag inom skolsamverkan – Biltema AB, årets företag inom socialt företagande – Loviseberg Råsaft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.