Gröna linjens avstängning skapade förvirring

Inga tåg på Gröna linjen stannar på Fridhemsplan från och med idag. En hel del stockholmare fick förvånat vända vid spärrarna.

  • Publicerad 11:08, 13 jun 2019

Som vi berättat tidigare ska det genomföras en omfattande renovering av Gröna linjens spår och perronger på Fridhemsplan i sommar.

Inga tåg på Gröna linjen stannar på Fridhemsplan från och med idag, något som för vissa stockholmare var en stor överraskning.

– Jag hade inte en aning. Eftersom jag nästan aldrig åker tunnelbana brukar jag inte läsa om vad som är på gång. Men idag var det så dåligt väder att jag tänkte det skulle vara skönt att åka, säger Magdalena Rolker som fick vända vid spärrarna och ta en buss istället.

Nu börjar avstängningarna på Gröna linjen

MTR hade mycket personal på plats för att informera om vad som sker och hjälpa resenärer att välja en lämplig ersättningsresa.

– Det har varit många som frågat, men de flesta har vetat om det här sedan tidigare. Chockerande lugnt nästan, säger Dino Hussein som jobbar på MTR:s kundservice.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tang hade dock inte en aning om renoveringsplanerna. Hon står länge och försöker hitta en alternativ färdväg med hjälp av mobilen.

– Jag tror det är lugnt ändå, för jag börjar lite senare idag så jag ska nog hinna, säger hon och väljer sedan att springa bort till Thorildsplan för att hoppa på tunnelbanan där istället.

SL satsar på ny smart konst-app

Detta mötte resenärer vid Fridhemsplan idag Foto: Michael Toll