Foto: Gröna Lund/Karin Lundin

Gröna Lund öppnar restaurangskola för nyanlända

Ett skriande behov av utbildad kökspersonal och svårigheter för många att ta sig in på arbetsmarknaden. Nu slår Gröna Lund två flugor i en smäll och startar restaurangskola för nyanlända.

  • Publicerad 10:30, 15 feb 2019

Restaurangskolan har växt fram i ett samarbete med Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen, och är en av Grönans mångfaldssatsningar där de bland annat anställer nyanlända och personer med olika funktionsnedsättningar. Utbildningen är tre månader lång och äger rum på tivolits restauranger.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter kökspersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet. Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation, säger tivolits kökschef Samuel Cabrera i ett pressmeddelande.

Totalt 30 personer deltar i utbildningen. Platserna ska ha tillsatts snabbt och undervisningen har redan dragit igång. Efter utbildningen kommer det att finnas möjlighet för eleverna att stanna kvar och jobba på Gröna Lunds kök och restauranger när tivolit öppnar den 27 april. De nyutbildade som redan hunnit bli mätta på arbetsplatsens berg-och-dalbanor och styltjonglörer kan i stället söka sig till andra krogar.