Backar. Det blir inga radhus i Vårberg. Nu återgår staden till originalplanen igen. Foto: Arkitema

Grönblå backar om radhus i Vårberg

Förslaget om att bygga stadsradhus i stället för flerfamiljshus i Vårberg sågades av stadsbyggnadskontorets tjänstemän. Nu backar politikerna från förslaget.

  • Publicerad 17:35, 10 dec 2018

Tidigare idag skrev vi om stadsbyggnadskontorets svar på de grönblås förslag om att riva upp planerna på flerbostadshus vid Söderholmen i Vårberg och i stället bygga stadsradhus på platsen.

Något som skulle innebära en hel del problem, enligt stadsbyggnadskontoret. Projektet skulle bland annat försenas, bli dyrare för staden och byggherren, det skulle vara svårt att lösa parkeringssituatonen och sjöutsikten för vissa grannar skulle bli sämre.

Tjänstemän sågar radhusförslaget i Vårberg

Nu backar det grönblå samarbetet från idén.

"Vi ville se om det var möjligt att så sent i projektet hitta en annan lösning, då den presenterade planen i vissa delar inte var optimal. Vi har nu fått en analys av tjänstemännen och jag kan konstatera att de förändringar vi eftersökte inte är genomförbara. Det skulle få för stora konsekvenser i ett antagandeskede då avtal är skrivna", skriver stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M), i ett sms.

I stället kommer politikerna ställa sig bakom den ursprungliga planen: totalt två kvarter med flerbostadshus på fyra till sex våningar, med sammanlagt cirka 300 bostadsrätter, en utbyggnad av Söderholmsskolan för att den ska ha plats för 900 elever, en ny konstgräsplan för sju spelare och två nya förskolor.

Blir ej radhus. Så kan det nya kvarteret se ut från Söderholmsgränd. Foto: Arkitema