Båtliv. Karin Ernlund (C) vill satsa på unga i båtlivet efter oro från båtklubbarna efter höjda arrendeavgifter. Foto: Sacharias Källdén / Karin Nilsson

Grönblå lovar nya pengar till båtklubbarna

Efter avgiftshöjningarna som drabbat båtklubbarna i stan presenterar de styrande politikerna nu ett förslag som ska få dem att behålla sina barn- och ungdomsverksamheter.

  • Publicerad 13:58, 27 mar 2019

Bakgrunden till det förslag som läggs fram som en skrivelse på tisdagens möte i idrottsnämnden är att båtklubbarnas arrendeavgift höjdes under förra mandatperioden. Vid årets första sammanträde beslutade de grönblå att sänka stora delar av den tidigare höjningen, men slog fast att båtklubbarna nu blir tvungna att betala moms.

Det här slår hårt mot möjligheten att bedriva barn- och ungdomsverksamhet, anser stans båtklubbar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu vill de grönblå satsa på barn- och ungdomsverksamheten i båtlivet så att båtklubbarna kan fortsätta driva denna typ av verksamhet trots avgiftshöjningarna.

– Vi vill värna om båtlivet i Stockholm för det är något som gör staden unik. När vi då tar emot oro från flera båtklubbar som säger att avgiftshöjningen slår mot den barn- och ungdomsverksamhet som de vill driva, vill vi vara proaktiva i det, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholm stad.

Sommaren 2019

Förslaget handlar om att man i dialog med båtklubbarna ska komma fram till en modell för hur en satsning på barn och unga i båtföreningslivet skulle kunna se ut. Inget besked kan ges på hur mycket pengar en sådan satsning kan komma att få.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– I de bästa av världar vill vi se att man har en dialog med båtklubbarna om hur man kan lägga upp en barn- och ungdomssatsning så snart som möjligt, så att verksamheten kan vara igång redan till sommaren 2019, säger Karin Ernlund (C).

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20