Båtliv. Karin Ernlund (C) vill satsa på unga i båtlivet efter oro från båtklubbarna efter höjda arrendeavgifter. Foto: Sacharias Källdén / Karin Nilsson

Grönblå lovar nya pengar till båtklubbarna

Efter avgiftshöjningarna som drabbat båtklubbarna i stan presenterar de styrande politikerna nu ett förslag som ska få dem att behålla sina barn- och ungdomsverksamheter.

  • Publicerad 13:58, 27 mar 2019

Bakgrunden till det förslag som läggs fram som en skrivelse på tisdagens möte i idrottsnämnden är att båtklubbarnas arrendeavgift höjdes under förra mandatperioden. Vid årets första sammanträde beslutade de grönblå att sänka stora delar av den tidigare höjningen, men slog fast att båtklubbarna nu blir tvungna att betala moms.

Det här slår hårt mot möjligheten att bedriva barn- och ungdomsverksamhet, anser stans båtklubbar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu vill de grönblå satsa på barn- och ungdomsverksamheten i båtlivet så att båtklubbarna kan fortsätta driva denna typ av verksamhet trots avgiftshöjningarna.

– Vi vill värna om båtlivet i Stockholm för det är något som gör staden unik. När vi då tar emot oro från flera båtklubbar som säger att avgiftshöjningen slår mot den barn- och ungdomsverksamhet som de vill driva, vill vi vara proaktiva i det, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholm stad.

Sommaren 2019

Förslaget handlar om att man i dialog med båtklubbarna ska komma fram till en modell för hur en satsning på barn och unga i båtföreningslivet skulle kunna se ut. Inget besked kan ges på hur mycket pengar en sådan satsning kan komma att få.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– I de bästa av världar vill vi se att man har en dialog med båtklubbarna om hur man kan lägga upp en barn- och ungdomssatsning så snart som möjligt, så att verksamheten kan vara igång redan till sommaren 2019, säger Karin Ernlund (C).

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00