Visionsbild. Så här ville man bygga i Stureby, men den nya grönblå majoriteten stoppar bygget. Foto: Nyréns arkitektkontor

Grönblått säger nej till hyreshus i Stureby

De 78 hyresrätter som planerades att byggas i Stureby stoppas. Det blir inga så kallade Stockholmshus.

  • Publicerad 16:02, 9 nov 2018

Tidigare har Miljöpartiet satt sig på tvären mot dåvarande majoritetskollegorna S, FI, och V och fått ärendet gällande de billiga hyresrätterna bordlagt. Nu har den nya grönblå majoriteten med MP och den tidigare borgerliga alliansen röstat ner förslaget i stadsbyggnadsnämnden.

Det blir alltså inga Stockholmshus i Stureby, något som får förra stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) att ryta ifrån.

– Detta är ytterligare ett tecken på vilken nej-sägarmajoritet det här är. Att inte bygga dessa hyresrätter i ett kanonläge, sju minuter från tunnelbanan, är helt orimligt. Vi kommer nu sätta upp ett räkneverk för att hålla reda på hur många bostäder de stoppar, säger Jan Valeskog (S) i ett pressmeddelande. 

Politiker oeniga om byggplan i Stureby

Enligt hans efterträdare Joakim Larsson (M) passar inte förslaget in i området. Istället vill man satsa på radhus.

– Det här förslaget har vi kritiserat länge. I det här området med småhusbebyggelse vill vi inte pressa in höga hus. I praktiken blir det som en vägg med så mycket högre bebyggelse, vilket får konsekvenser för ljusinsläpp. Vi måste hålla uppe utbyggnadstakten av bostäder, men vi måste bygga i samklang med den omgivande bebyggelsen, som i det aktuella fallet skulle kunna innebära radhusbebyggelse, säger Joakim Larsson till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nytt elfel stoppar pendeltågstrafiken

Nyheter Trippla fel under dagen Efter en stökig trafikmorgon som skapade förseningar hela dagen gör ett nytt elfel på måndagskvällen att problemen i pendeltågstrafiken fortsätter.måndag 12/11 19:20

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29