”Folk blir nyfikna när jag säger att vi bor på Sällhetsvägen”, säger Sara Ezzet. Här med dotter Lara. Foto: Mikael Andersson

Grönt är skönt – eller?

Många har åsikter om de nybyggda gröna radhusen på Sällhetsvägen i Hässelby villastad. Men vad tycker de som bor där? Vi tittade in på Hässelbys kanske barntät­aste gata.

  • Publicerad 16:37, 19 jun 2017

Det är eftermiddag och på Sällhetsvägen i Hässelby villastad syns det vilka som är huvudpersonerna i det nya kvarteret. Barn cyklar, leker och åker vagn på gatan.

Sara Ezzet står ute på sin uppfart tillsammans med dottern Lara. De har precis kommit hem från förskolan.

– Vi flyttade hit i februari och trivs jättebra. Eftersom alla är nya är alla nyfikna på varandra. Många har barn i samma ålder och det är så kul för de blir kompisar och leker med varandra, säger Sara Ezzet.

Hon berättar att det finns planer på gemensamma grillkvällar och att många redan har gått med i Facebookgruppen som hon och hennes man startade för ett par dagar sen. En granne kommer gåendes på gatan med sina två barn och Sara Ezzet ropar till honom.

– Hej, jag pratar med tidningen. Kom hit!

”Kan leka med varandra”

Han kommer fram och berättar att han heter Marcus Omberg. Familjen flyttade hit från Skälby för att de behövde ett till rum och de trivs bra.

– Det bästa är alla barn som bor här, att de kan leka med varandra, säger han.

I sociala medier har den gröna färgen som husen är målade i, diskuterats flitigt, inte sällan med syrliga kommentarer. Men vad tycker de som bor här?

– När vi flyttade in kände jag mig orolig och undrade varför de hade valt grönt. Jag tycker inte om grönt, i alla fall inte på ett helt hus, haha, säger Sara Ezzet men tillägger att hon nu har vant sig.

Marcus Omberg har däremot diggat sin färgglada boning från start.

– Det är coolt med det gröna, säger han.

Flanerar. Natalie Rozycka, 14 månader, ute på tur med mamma Monika. Foto: Mikael Andersson

Nytt. Vi kikar in bland de nya radhuslängorna på Sällhetsvägen i Hässelby villastad. Foto: Mikael Andersson

Fina områden

Lite längre ner på gatan träffar vi Monika Rozycka och hennes dotter Natalie som är ute på en tur med sin sparkbil. Även Monika tycker att det är härligt med alla barn som bor här.

– Vi flyttade hit i mars från Hässelby gård. Min mans syster bor i närheten och det är fina områden här. Än så länge har vi inte lärt känna så många grannar men nu när det är varmare är vi ute mer, säger hon.

Olika inuti

Trots alla barn finns det ingen lekplats intill husen, något som flera av de boende saknar. Däremot finns det en fotbollsplan och dit är Andreas Jonsson på väg med sonen Fred, 7 år. Familjen köpte sitt hus redan för ett och ett halvt år sedan och har följt bygget.

– Som med alla nybyggen är det en del som behöver åtgärdas men det är under kontroll och vi trivs jättebra. Vi älskar färgen på husen! Det är roligt att man måste köpa allt nytt så även om husen ser likadana ut utifrån tror jag att de är väldigt olika inuti, säger Andreas.

Lirar boll. Andreas Jonsson med barnen Lily och Fred Saareks. Foto: Mikael Andersson

Sällhetsvägen

Husen ligger på Sällhetsvägen i Hässelby villastad, nedanför Växthusvägen.

Det är 67 bostadsrättsradhus.

I de flesta husen har familjer nu flyttat in, men några få är fortfarande inte helt klara.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L vill stoppa arbetet på Norr Mälarstrand

Nyheter Hård kritik efter trädfällningarna: "Uselt" Liberalerna menar att arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk strider mot detaljplanen och kräver nu att arbetet stoppas. Även Naturskyddsföreningen har anmält jobbet till länsstyrelsen. Men...onsdag 20/6 19:00

Tullingepar gifte sig i berg- och dalbana

Nyheter Fick inte plats i kyrkan – sa ja 30 meter upp i luften Kyrkorna var fullbokade med bara månader kvar till 25-årsdagen. Då fick det bli ett snabbare bröllop för Tobias och Susanne – Tullingeparet gifte sig i 90 kilometer i timmen på berg-och dalbanan i...onsdag 20/6 16:29