Ny vy. Så här ska Bandhagen se ut med nya bostäderna. Foto: Stockholms stad

Grönt ljus för fler bostäder i Bandhagen

Stora projektet med bostäder i Bandhagen går vidare. Nu får 148 lägenheter i så kallade Stockholmshus tummen upp.

  • Publicerad 14:50, 5 nov 2018

Det är exploateringskontoret som i ett nytt förslag till genomförandebeslut ger sitt medgivande till bygget Lådkameran längs Trollesundsvägen som är en av fem delar i ett större program för Bandhagen. Lådkameran innefattar 148 hyreslägenheter i Stockholmshus, vilket är stadens projekt där man bygger nya billiga hyresrätter.

140 bostäder planeras – precis vid t-banan

Hela programmet för Trollesundsvägen innefattar byggnation av ungefär 700 lägenheter, varav 440 hyresrätter, och 12-16 nya förskoleavdelningar. Två av fem detaljplaner, Framkallningen (144 bostadsrätter) och Färgfilmen (57 hyresrätter), har redan vunnit laga kraft.

De kan dock inte börja byggas förrän de nya fjärrvärmeledningarna har lagts i området, vilket beräknas vara klart kvartal tre 2020.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40