Ny vy. Så här ska Bandhagen se ut med nya bostäderna. Foto: Stockholms stad

Grönt ljus för fler bostäder i Bandhagen

Stora projektet med bostäder i Bandhagen går vidare. Nu får 148 lägenheter i så kallade Stockholmshus tummen upp.

  • Publicerad 14:50, 5 nov 2018

Det är exploateringskontoret som i ett nytt förslag till genomförandebeslut ger sitt medgivande till bygget Lådkameran längs Trollesundsvägen som är en av fem delar i ett större program för Bandhagen. Lådkameran innefattar 148 hyreslägenheter i Stockholmshus, vilket är stadens projekt där man bygger nya billiga hyresrätter.

140 bostäder planeras – precis vid t-banan

Hela programmet för Trollesundsvägen innefattar byggnation av ungefär 700 lägenheter, varav 440 hyresrätter, och 12-16 nya förskoleavdelningar. Två av fem detaljplaner, Framkallningen (144 bostadsrätter) och Färgfilmen (57 hyresrätter), har redan vunnit laga kraft.

De kan dock inte börja byggas förrän de nya fjärrvärmeledningarna har lagts i området, vilket beräknas vara klart kvartal tre 2020.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

Polisen tar hjälp av hundägare i Söderort

Nyheter Nytt projekt Polisen drar igång en ny satsning i Söderort och utbildar hundägare i att bli bättre på att nosa upp brott under sina många promenader.lördag 17/11 8:30