Ny vy. Så här ska Bandhagen se ut med nya bostäderna. Foto: Stockholms stad

Grönt ljus för fler bostäder i Bandhagen

Stora projektet med bostäder i Bandhagen går vidare. Nu får 148 lägenheter i så kallade Stockholmshus tummen upp.

  • Publicerad 14:50, 5 nov 2018

Det är exploateringskontoret som i ett nytt förslag till genomförandebeslut ger sitt medgivande till bygget Lådkameran längs Trollesundsvägen som är en av fem delar i ett större program för Bandhagen. Lådkameran innefattar 148 hyreslägenheter i Stockholmshus, vilket är stadens projekt där man bygger nya billiga hyresrätter.

140 bostäder planeras – precis vid t-banan

Hela programmet för Trollesundsvägen innefattar byggnation av ungefär 700 lägenheter, varav 440 hyresrätter, och 12-16 nya förskoleavdelningar. Två av fem detaljplaner, Framkallningen (144 bostadsrätter) och Färgfilmen (57 hyresrätter), har redan vunnit laga kraft.

De kan dock inte börja byggas förrän de nya fjärrvärmeledningarna har lagts i området, vilket beräknas vara klart kvartal tre 2020.

Dags att tycka till om Skarpnäcks nya förskola

Nyheter Ska ersätta flera av dagens förskolor En ny planerad förskola vid Horisontvägen i Skarpnäck med sex avdelningar ska ersätta flera av dagens befintliga förskolor. Nu inleds samrådet.onsdag 24/4 13:47

På söndag kan du dansa i tunnelbanan

Nyheter Dansens dag firas med dansresa på röda linjen Dansens dag firas söndagen den 28 april med en mängd olika föreställningar längs med tunnelbanans röda linje. Fyra stopp planeras i Stockholm, Huddinge och Botkyrka.onsdag 24/4 12:21