TENNIS. Bakom Ralph Johansson, ordförande i Edsvikens Tennisklubb, ska de nya banorna anläggas. Foto: Pauline Cederblad

Grönt ljus för fler tennisbanor

Edsvikens tennisklubb har nu fått klartecken för att bygga en till tennisbana och en padeltennisbana. Mark- och miljööverdomstolen har bestämt sig för att inte pröva ärendet.

  • Publicerad 16:34, 5 mar 2019

Det kommer verkligen bli ett lyft för klubben

Edsvikens tennisklubb vill bygga ut sin verksamhet på Sportvägen med en fjärde tennisbana, en padeltennisbana och nio stycken parkeringsplatser, vilket Vi i Sollentuna tidigare berättat om.

Men planerna har mött kraftigt motstånd från grannarna som bland annat menat att fler banor skulle leda till ökad trafik, högre ljudnivåer och att en grönyta tas i anspråk.

Miljö- och byggnadsnämnden i kommunen godkände bygglovet för banorna i maj förra året, men ärendet har sedan dess överklagats till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen där de fått avslag. Och nu har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att de inte ger prövningstillstånd. Eftersom det är en den högsta instansen att överklaga bygglovet till innebär det grönt ljus för tennisklubbens planer.

Anledningen till att klubben har velat bygga ut sin verksamhet är att bristen på speltider är mycket stor, särskilt på kvällarna. Det har lett till att många medlemmar lämnat klubben till förmån för till exempel Järfälla som har fler tennisbanor.

– Vi har väntat på det här länge, så det är en stor lättnad för oss. Det kommer verkligen bli ett lyft för klubben, säger Ralph Johansson, ordförande i Edsvikens tennisklubb.

De har nu ansökt om startbesked hos kommunen för att kunna sätta igång.

– Nu gäller det att ta tag i finansieringen och att bestämma en tidplan. Men vi kommer antagligen att komma igång under det här året.

MER Edsvikens tennisklubb

Edvikens tennisklubb bildades 1944 och ligger på Sportvägen intill Edsviken.

Klubben ansökte i början av 2018 om att få anlägga en fjärde tennisbana, en padeltennisbana och nio nya parkeringsplatser i närheten av de befintliga banorna. Kommunen godkände bygglovet.

Ärendet har sedan överklagats till Länsstyrelsen, Mark- och miljödomstolen och Mark- och miljööverdomstolen. Ingen av instanserna har motsatt sig bygglovet och klubben har nu klartecken att påbörja utbyggnaden.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Då invigs nya Malmparken

Nyheter Projektledare berättar om parken: "Det blir en fantastisk stadspark" I juni invigs Malmparken. Då ska en helt ny lekpark, en fotbollsplan, grillplats samt en vattenlek som är ljussatt under kvällarna vara färdig.torsdag 21/3 8:08

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10

Nu ska Eriksbergsskolans framtid utredas

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande: "Vi tittar på alla aspekter" I augusti ska framtidsplanerna för Eriksbergsskolan stå klara. Ett alternativ man ska titta närmare på som evakueringsplats, under renoveringsarbetet av skolan, blir Helenelundsskolan.tisdag 19/3 14:25