TENNIS. Bakom Ralph Johansson, ordförande i Edsvikens Tennisklubb, ska de nya banorna anläggas. Foto: Pauline Cederblad

Grönt ljus för fler tennisbanor

Edsvikens tennisklubb har nu fått klartecken för att bygga en till tennisbana och en padeltennisbana. Mark- och miljööverdomstolen har bestämt sig för att inte pröva ärendet.

  • Publicerad 16:34, 5 mar 2019

Det kommer verkligen bli ett lyft för klubben

Edsvikens tennisklubb vill bygga ut sin verksamhet på Sportvägen med en fjärde tennisbana, en padeltennisbana och nio stycken parkeringsplatser, vilket Vi i Sollentuna tidigare berättat om.

Men planerna har mött kraftigt motstånd från grannarna som bland annat menat att fler banor skulle leda till ökad trafik, högre ljudnivåer och att en grönyta tas i anspråk.

Miljö- och byggnadsnämnden i kommunen godkände bygglovet för banorna i maj förra året, men ärendet har sedan dess överklagats till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen där de fått avslag. Och nu har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att de inte ger prövningstillstånd. Eftersom det är en den högsta instansen att överklaga bygglovet till innebär det grönt ljus för tennisklubbens planer.

Anledningen till att klubben har velat bygga ut sin verksamhet är att bristen på speltider är mycket stor, särskilt på kvällarna. Det har lett till att många medlemmar lämnat klubben till förmån för till exempel Järfälla som har fler tennisbanor.

– Vi har väntat på det här länge, så det är en stor lättnad för oss. Det kommer verkligen bli ett lyft för klubben, säger Ralph Johansson, ordförande i Edsvikens tennisklubb.

De har nu ansökt om startbesked hos kommunen för att kunna sätta igång.

– Nu gäller det att ta tag i finansieringen och att bestämma en tidplan. Men vi kommer antagligen att komma igång under det här året.

MER Edsvikens tennisklubb

Edvikens tennisklubb bildades 1944 och ligger på Sportvägen intill Edsviken.

Klubben ansökte i början av 2018 om att få anlägga en fjärde tennisbana, en padeltennisbana och nio nya parkeringsplatser i närheten av de befintliga banorna. Kommunen godkände bygglovet.

Ärendet har sedan överklagats till Länsstyrelsen, Mark- och miljödomstolen och Mark- och miljööverdomstolen. Ingen av instanserna har motsatt sig bygglovet och klubben har nu klartecken att påbörja utbyggnaden.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så mycket kostade planerna på linbanan

Nyheter 3,1 miljoner på fem år Förra veckan stod det klart att kommunen lägger ner planerna på linbana mellan Häggvik och Väsjön. Projektet har kostat 4,3 miljoner kronor.tisdag 21/5 11:20

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Nyheter Böjer sig inte för partitoppen Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.måndag 20/5 16:34

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10
Stockholm Direkt