...BAJEN OCH BIRA, KARNEVAL. Supportrarnas matchprogram sammanfattar Hammarbyåret i en ny bok. Foto: Mostphotos

Grönvita Bajenåret sammanfattas i ny årsbok

Nya spelare i mängder, derbyframgångar och en katastrofavslutning. Och mycket mer. Hammarbyåret – både på läktare och på plan – sammanfattas nu i en ny årskrönika.

  • Publicerad 19:08, 29 nov 2017

Det är Supportrarnas matchprogram som för fjärde året i rad ger ut en årskrönika över vad som skett under den gångna säsongen.

– Det börjar bli en tradition och enligt mig är det här den bästa hittills. Inte bästa året, men bästa årskrönikan, säger Magnus Hagström, redaktör på Supportrarnas matchprogram.

Boken innehåller bland annat samtliga spelarintervjuer från årets matchprogram, ny stor intervju med sportchefen Jesper Jansson, samtliga startelvor, statistik samt mängder med fakta. Och även en skön bilddokumentation från säsongen.

– När vi gör matchprogrammen har vi två fotografer som tar massor med bra bilder. Tyvärr får bara en bråkdel plats, men nu har vi äntligen möjlighet att lyfta fram många fler av bilderna. Det är en vacker bilddokumentation som både skildrar livet på läktaren och det som hände på planen, säger Magnus Hagström.

Har du några personliga guldkorn från säsongen?

– Dels att supportrarnas matchprogram firade tio år. Dels att vi går igenom en hel säsong utan att förlora ett enda derby.

Vad är den största plumpen i protokollet?

– Att vi, återigen, gör en otroligt dålig säsongsavslutning och schabblar bort de möjligheter vi byggt upp. Vi vinner bara en av de fem sista matcherna. Det börjar tyvärr bli ett mönster.

Releasefest Årskrönikan

Vad: Supportrarnas matchprogram har gjort en sammanfattning av Bajenåret.

När: Releasefest på restaurang Pelikan onsdag 6 december klockan 17.

Krönikan: Heter "Ge oss det enda vi behöver", 168 sidor om Hammarbyåret för 170 kronor.

Mer: Bandet ”President Kennedy” spelar härliga Hammarbylåtar.

Kan du inte komma? Då kan du beställa årskrönikan här

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.