Foto: Sacharias Källdén

Gropen som blev en attraktion: ”Jag kom för att titta på förödelsen”

Ta en burgare och se från förstaparkett hur Slussen sprängs bort bit för bit. Den nya oväntade utsiktsplatsen på McDonald’s i Slussen lockar många som vill se ner i gropen.

  • Publicerad 18:30, 17 jan 2017

Vid panoramafönstret sitter Janne Lundgren och tittar rakt ner i gropen

– Jag har åkt från Gärdet för att se på förödelsen, säger Janne Lundgren, 70 år och tar upp sin mobil-kamera för att ta en bild.

Vid panoramafönstret sitter Janne Lundgren och tittar rakt ner i gropen där det ska spränga i berget om några minuter.

– Det ser förjävligt ut. Jag vet inte hur många år det kommer vara såhär. Jag kom för att se vad som är framtiden och dokumentera lite, visa barnbarnen hur det ser ut, säger han.

Ett kraftfullt ras utanför McDonalds i Slussen. Foto: Sacharias Källdén

Janne Lundgren. Foto: Sacharias Källdén

Och Janne Lundgren är långt ifrån ensam. Personalen på McDonald’s berättar att det dagligen kommer in många och fotar utsikten till gropen. De skrattar till och svarar att ja, det är ett unikt läge att se en gigantisk grop, men att den bortsprängda vägen och arbetet utanför också påverkat restaurangens försäljningssiffror väldigt mycket.

De flesta kommer bara för att få en blick över den stora byggarbetsplatsen utan att äta, precis som Janne Lundgren. Men enligt personalen ser man bättre på vägen till eller från restaurangen, framförallt vid gångvägen över gropen då man kan se ”avgrunden på båda sidor”.

Gropen. Foto: Sacharias Källdén

Något för den som tröttnat på hyllningen av fin-utsikt. Foto: Sacharias Källdén

Foto: Sacharias Källdén

De kommande åtta veckorna kommer det sprängas i gropen tre gånger per dag. Omkring tio minuter klockan 9, 12 och 15 spärras gång- och cykelväg av säkerhetsskäl av. Därför kan det vara bra att planera din kollektiva resväg i tid.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.