Ett område spärrades av i samband med det misstänkt grova brottet i Hökarängen. Arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

Grovt brott utreds i Hökarängen

Ett misstänkt grovt brott i Hökarängen har lett till rykten om kopplingar till de uppmärksammade överfallen i Rågsved. Men polisen tror inte det rör sig om samma gärningsman.

  • Publicerad 12:12, 12 sep 2019

Grovt rån, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång och grov misshandel. Det utreder polisen efter en händelse på Kumminvägen natten mellan 4 och 5 september.

– Vi har inga misstänkta i nuläget, men vi har gjort diverse tekniska undersökningar och väntar på de resultaten, säger Theo Mandoki, förundersökningsledare.

Inträffade händelsen inomhus eller utomhus?

– Det har i alla fall börjat utomhus.

Mannen som utsattes för gärningarna fick vårdas på sjukhus för sina skador, men mår efter omständigheterna bra. Boende i Hökarängen har fått hem lappar från polisen där de ombeds att höra av sig om de sett något avvikande i området runt Kumminvägen.

– Man vet aldrig vad folk kan ha snappat upp, om man ber dem ringa kan vi avgöra om det är av betydelse för utredningen eller inte, säger Mandoki.

Händelsen har lett till ryktesspridning, bland annat på sociala medier. Ryktena gör gällande att personen som ska ha gjort sig skyldig till rån och misshandel på Kumminvägen är samme man som misstänks för två våldtäkter och två försök till våldtäkt i Rågsved. Polisen gick i förra veckan ut med en fantombild föreställande den misstänkte våldtäktsmannen.

Polisen släpper fantombild på misstänkt våldtäktsman

Enligt Theo Mandoki finns det dock inget i nuläget som tyder på att "Rågsvedsmannen" och gärningsmannen i Hökarängen är samma person.

– Jag har hört om de här ryktena, och ser det bara som rykten. Ingenting är naturligtvis säkert här i världen, men jag skulle snarare kunna skriva under på att det inte är samma person. Det finns inget som tyder på att de hör ihop över huvud taget, säger Mandoki.

Vad tycker du om att rykten sprids?

– Det är svårt att motverka rykten, men om man tror sig veta något som vi kanske inte vet får man gärna höra av sig och prata med polisen. Sprider man rykten som visar sig inte stämma, kan det leda till att någon som tror sig ha sett något intressant struntar i att höra av sig för att det inte stämmer in på fantombilden.

Den som tror sig sitta på information om händelsen i Hökarängen ombeds höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.