Flera polispatruller finns på plats i Husby under onsdagskvällen. Foto: Sacharias Källdén

Grovt rån mot guldbutik

En guldbutik i Husby har rånats av gärningsmän beväpnade med pistol och hammare. En av butikens anställda misshandlades under rånet.

  • Publicerad 18:30, 10 jan 2018

Klockan 16:46 under onsdagen fick polisen in ett larm från en guldbutik i Husby. Flera gärningsmän beväpnade med pistol och hammare hade rånat butiken och även slagit en av de anställda. Det är i nuläget oklart vad de fått med sig från butiken men flyktbilen påträffades klockan 17:50 i närområdet och bärgas för teknisk undersökning.

– Vi vet att det var fler än två förövare men kan inte säga mer exakt än så. Nu ska vi titta på övervakningsfilmer från området och prata med målsägande, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen.

Flera patruller finns på plats i området för att söka rånarna, säkra brottsofferplatsen och höra målsägande och vittnen. Den personal som i samband med rånet fick ett slag behöver inte åka till sjukhus. Förundersökning är inledd om grovt rån och ingen är i nuläget gripen.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.