Grunden är lagd för Enköpings nya badhus

Om två år ska Enköpingsborna kunna bada, simma och slappna av i det nya badhuset. Nu pågår bygget för fullt. – Vi ligger precis i fas där vi ska ligga, säger Martin Holmström, projektchef.

  • Publicerad 16:24, 13 dec 2018

Strax bortom bortom Bahcohallen pågår bygget av Enköpings nya badhus. Det första spadtaget togs i juni och nu håller man på att bygga källarplanet på byggnaden. Efter nyår kommer man att börja gjuta bassängerna.

I den nya hallen ska det bli möjligt att anordna simtävlingar inför en publik på upptill 267 personer. Utöver vanliga simbassänger kommer det i bottenvåningen att finnas ett så kallat upplevelsebad.

– Det blir lite effekter och roliga sprut, säger Martin Holmström, projektchef på företaget Cobab som utför bygget åt kommunen.

En våning ovanför simhallen ska det finnas en relaxavdelning med bland annat bastu, varmbad, kallbad och ett värmerum. Det kommer även att finnas ett gym i byggnaden, samt en klättervägg.

Något som är karaktäristiskt för byggnaden är att den har runda hörn, vilket går att se redan på den grund som nu har lagts på platsen.

– Det följer med hela vägen upp, säger Martin Holmström.

Vidare kommer glasytorna att vara färgade i en regnbågsskala och det kommer att finnas utsmyckningar i brons och tegel med en sorts bubbelform.

Om allt går vägen har Enköpingsborna alltså en stor julklapp att se framemot julen år 2020.

– I bästa fall inviger vi om två år, säger Jonas Nyström, förvaltningschef på upplevelseförvaltningen i Enköpings kommun.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01