Dags för renovering? Gubbängens bad- och gymnastikhall byggdes på 60-talet och börjar bli slitet. Foto: Ella Söderberg

Gubbängsbadet ska få rejält lyft

Gubbängens bad- och gymnastikhall börjar bli sliten och är i behov av upprustning. Bara ett gemensamt duschutrymme finns och bassängen har frätskador. Nu ska en ny utredning visa exakt vad som behöver göras.

  • Publicerad 14:00, 17 maj 2018

Fastighetskontoret och idrottsförvaltningen vill se en utredning kring ombyggnad och upprustning av Gubbängens bad- och gymnastikhall. Utredningen ska diskuteras i kommande nämnder, och beräknas kosta fyra miljoner kronor.

– Vi ser att det behövs fler åtgärder främst på bassängdelen, konstruktionen och taket. Rening med saltvatten tär på konstruktionen, och att åtgärda det är ett stort jobb. Vi behöver titta på vad som behövs göras för hela anläggningen och hur akut det är, säger Ylva Berglund, handläggare på fastighetskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Som en del av Gubbängsskolan byggdes ett bad, två mindre gymnastikhallar och två bostäder på 60-talet. Gymnastikhallarna och badet används av skolan, men på senare tid har kvaliteten på byggnaden försämrats. För gymnastiksalarna finns bara ett gemensamt duschrum, något som bör åtgärdas, enligt staden. Man vill även se över möjligheten att bygga ett flexomklädningsrum.

I baddelen behöver ventilation och ytskikt åtgärdas, men framför allt konstruktionen som har frätskador från klor och saltvattenrening.

Som det ser ut just nu finns ingen tidplan för genomförandet då man väntar på att undersökningen kan inledas.

– Förhoppningen är att starta så snart som möjligt, men vi är bundna av upphandlingsregler. Samtidigt vill vi trycka på att det finns ett underhållsbehov som är ganska akut, det är inte så att man måste stänga idag. Men det kommer behöva göras större åtgärder inom ett par år, säger Ylva Berglund.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00