Dags för renovering? Gubbängens bad- och gymnastikhall byggdes på 60-talet och börjar bli slitet. Foto: Ella Söderberg

Gubbängsbadet ska få rejält lyft

Gubbängens bad- och gymnastikhall börjar bli sliten och är i behov av upprustning. Bara ett gemensamt duschutrymme finns och bassängen har frätskador. Nu ska en ny utredning visa exakt vad som behöver göras.

  • Publicerad 14:00, 17 maj 2018

Fastighetskontoret och idrottsförvaltningen vill se en utredning kring ombyggnad och upprustning av Gubbängens bad- och gymnastikhall. Utredningen ska diskuteras i kommande nämnder, och beräknas kosta fyra miljoner kronor.

– Vi ser att det behövs fler åtgärder främst på bassängdelen, konstruktionen och taket. Rening med saltvatten tär på konstruktionen, och att åtgärda det är ett stort jobb. Vi behöver titta på vad som behövs göras för hela anläggningen och hur akut det är, säger Ylva Berglund, handläggare på fastighetskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Som en del av Gubbängsskolan byggdes ett bad, två mindre gymnastikhallar och två bostäder på 60-talet. Gymnastikhallarna och badet används av skolan, men på senare tid har kvaliteten på byggnaden försämrats. För gymnastiksalarna finns bara ett gemensamt duschrum, något som bör åtgärdas, enligt staden. Man vill även se över möjligheten att bygga ett flexomklädningsrum.

I baddelen behöver ventilation och ytskikt åtgärdas, men framför allt konstruktionen som har frätskador från klor och saltvattenrening.

Som det ser ut just nu finns ingen tidplan för genomförandet då man väntar på att undersökningen kan inledas.

– Förhoppningen är att starta så snart som möjligt, men vi är bundna av upphandlingsregler. Samtidigt vill vi trycka på att det finns ett underhållsbehov som är ganska akut, det är inte så att man måste stänga idag. Men det kommer behöva göras större åtgärder inom ett par år, säger Ylva Berglund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24

Byggnad riskerar att rasa efter smash and grab

Nyheter SE FILMEN: Lastmaskin kördes rakt in i väggen i Skarpnäck En företagsbyggnad i Skarpnäck riskerar att rasa efter att en lastmaskin kördes in i huset vid ett inbrott i natt.måndag 24/9 8:34