"Gud, så ofattbart sorgligt"

En ung pojke blev knivskuren till döds i ett bråk på Enskede gårds gymnasium på tisdagen. Den tragiska händelsen har fått många att uttrycka sitt stöd för offrets anhöriga.

  • Publicerad 15:48, 13 dec 2017

Här är några av dem som på Twitter skrivit om den tragiska händelsen:

Finansborgarrådet Karin Wanngård (S)

"En fruktansvärd tragedi. För skolans elever och personal finns en krisorganisation från staden på plats. Vi arbetar nu med att alla berörda får det stöd de behöver."

Olle Burell (S) skolborgarråd i Stockholm stad

Det som inte får hända har hänt. En av våra elever har i dag avlidit efter att ha blivit knivskuren på sin skola. Rektor, elever och föräldrar, lärare och övrig skolpersonal får stöd i denna fruktansvärda situation. Vi säkerställer att alla nödvändiga resurser finns på plats.

Clara Lindblom, Vänsterpartiet

Nås av det fruktansvärda beskedet om dådet på en skola i Enskede och att en elev har avlidit. Oerhört tragiskt och mina tankar går till anhöriga och vänner, men också till medarbetare och elever i skolan.

Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna i riksdagen

"Vilken sorglig Lucia. Tänker på eleven som just mördats i Enskede. På familj och vänner. På alla skolkamrater som kanske haft ett varmt och ljust luciafirande och som blir vittne till detta hemska brott. Hoppas att polisen kan hitta förövaren."
 
Kyrkoherde Maria Berg

"Gud, så ofattbart sorgligt."
 
Maria A Bergström, kanslichef på Sveriges skolledare

"Mina tankar går till elever, lärare, skolledare och övrig personal på Enskede gårds gymnasium. Så tragiskt och onödigt."
 
Oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L)

"Fruktansvärda nyheter från Enskede gårds gymnasium. Mina tankar går till de anhöriga, men också till all personal och alla elever på skolan."
 
Johan Törnroth, ledamot i Lärarförbundets styrelse

"Nås av fruktansvärt besked om knivskärning på skola i södra Stockholm. Våra tankar går till drabbade elever och anhöriga, lärare, skolledning och andra berörda."

Gudrun Schyman

"Knivattack med dödlig utgång på skola i Enskede. Mina tankar går till familjen, personal, elever och vänner. Våldet måste få ett slut!"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.