Fullspäckat. Dansa, gosa med djur, spela bubbelfotboll eller lär dig bygga kojor. Det finns massor av saker att hitta på under sommarlovet i Järfälla! Foto: Mikael Andersson

Guide: Det händer på sommarlovet i Järfälla 2019

Snart är det dags för sommarlov! Som vanligt finns det massor av saker att hitta på för alla barn och unga som tillbringar lovet i Järfälla. Vi listar några av aktiviteterna – som dessutom är gratis.

  • Publicerad 11:31, 5 jun 2019

Lär dig dansa

Gå på dansläger den 3-6 juli på Huset på höjden. Då du får prova på olika dansstilar under ledning av professionella dansare. För dig mellan 12-15 år. Lägret kräver föranmälan, sista anmälningsdag 26 juni.

Vid flera tillfällen under sommaren arrangeras också dansklasser i dancehall, för åldersgrupperna 6-12 år och 13-15 år. Anmälan krävs. Arrangör är föreningen Unga Mål.

När och var? Huset på höjden, Engelbrektsvägen 47. För datum och tider se kommunens hemsida.

Spela bubbelfotboll

Ungdomsföreningen SWAT arrangerar sina populära turnering i bubbelfotboll även denna sommar. Dra ihop ett gäng på 6-8 personer och anmäl er på plats. Turneringen spelas i två grupper, 10-13 år och 14-17 år.

När och var? 23 juni, kl 13-19 Bolindervallen

Gå på djurkollo i Görväln

Lär dig att ta hand om hästar, grisar, höns och kaniner på djurkollot som arrangeras av 4H-klubben i Görväln. För barn 6-12 år, föranmälan krävs.

När och var? Klockan 8.30-12.30 den 16-20 juni, Raststugan bakom Görvälns slott

Bygg kojor på Söderhöjden

För tredje året i rad kan barn i åldern 10-13 år gå på kojbyggarkollo. Bygg rejäla kojor i material som träd, grenar och kvistar som hittas på plats. Kollot leds av arkitekturläraren Stefan Pettersson och nycirkuspedagogen Isak Lindberg.

När och var? Klockan 9-16, 24-28 juni. På Söderhöjden, exakt plats bestäms senare.

Umgås och hitta på skoj i parker

Spela spel, frisbee, kubb, volleyboll eller pyssla med pärlor och knyt vänskapsband. Föreningen Unga Örnar kommer finnas på plats i flera parker runtom i Järfälla under sommarens gång.

När och var? Flera tillfällen under sommaren klockan 10-17, i Nibbleparken, Delfinparken, Berghemsparken, Stora torget

Testa på sporter i Jakobsberg

Prova olika aktiviteter som styrketräning, skateboard, basket, fotboll, pingis med mera under hela sommaren. Alla åldrar välkomnas och det är drop-in. För hela schemat se citysummer.se.

När och var? Klockan 12-20, vardagar under hela sommaren, Järfälla gymnasium, Jakobsbergs sporthall och simhall.

Gosa med djur i Kallhäll

Träffa djur, spela kubb, baka, spela badmintonturnering och häng med på utflykt. Kallhälls 4H-gård arrangerar kort och gott en rad aktiviteter sommaren lång.

När och var? Klockan 9-16, vardagar under hela sommaren, Kallhälls 4H-gård, Termovägen 2

Besök pop up-bibblan i Riddarparken

I pop up-bibblan kan du bland annat låna böcker, spela spel och ta selfies i selfiebåset. På biblioteket i Jakobsberg vankas det också en kurs i att skriva filmmanus under sex träffar, se mer på kommunens hemsida.

När och var? På onsdagar och fredagar mellan 3 och 24 juli klockan 14.30-17 i Riddarparken, Jakobsberg

Lana i Viksjö

Ungdomsföreningen SWAT arrangerar gaming-turneringar under flera dagar i juli, för åldersgrupperna 10-12 år och 13-18 år. Datorer och spel finns på plats. Anmälan senast 24 juni, först till kvarn gäller.

När och var? Klockan 10-20, 1-6 juli, Viksjöträffen

Lär dig skejta i Jakan

Få tips och coachning i skejtande och sparkcykel av professionella utövare. Det kommer finnas lånebrädor och skydd på plats. Alla deltagare får korv med bröd och dricka. Riktar sig till unga 6-15 år. Ingen föranmälan krävs, arrangör är Voxpop productions.

När och var? Klockan 11-17, 14-16 juli i skateparken vid Järfälla gymnasium

Se fler aktiviteter och information om föranmälan på jarfalla.se/sommarlov. Listan fylls på med aktiviteter.

Stockholm Direkt