Gå på loppis, se Doug Seegers spela eller upplev utställningar, natur och idrott. Det finns massa roliga saker att göra i Norrort i augusti och september. Foto: Maria Wiberg/Ulrica Andersson

GUIDE: Maxa sensommaren i Norrort

Sista sommarmånaden står i full blom, och än går det att krama ur det bästa från ljumma sommarkvällar och soliga dagar. Här är några tips på vad du kan göra i Norrort i augusti och september!

  • Publicerad 11:47, 9 aug 2019

DANDERYD

Bli en dj-mästare

Vad: Nu har du chansen att skapa och producera din egna musik, bygga beats och mixa. Gå den tre dagar långa kursen under ledning av musikproducenten Hugo Kylberg. Gå in på Danderyds kommuns hemsida och anmäl dig.

Var: Fribergagården, Mörbyhöjden 24.

När: 12 till 14 augusti klockan 13.00 till 16.00.

Musiker kommer tillbaka till Danderydsgården

Vad: Konsert med Doug Seegers, den tidigare hemlösa gatumusikanten som slog igenom i SVT-programmet ”Jills Veranda”. Konserten kostar 550 kronor och har en åldersgräns på 13 år.

Var: Danderydsgården, Noragårdsvägen 27.

När: Den 21 augusti klockan 19.00.

TÄBY

Loppis på landet

Vad: Klassiska Täbyloppisen (nu under namnet Nya Täbyloppis) håller öppet även in på sensommaren. Bakluckeloppis där man kan fynda det mesta eller bara strosa runt och äta korv.

Var: Litsby gård, mittemot Frestavägen 9.

När: Helgerna den 24-25 augusti, 31 augusti-1 september, 7-8 september, 28-29 september och 5-6 oktober.

Familjeskoj med häst och loppis

Vad: Dags för årets Nygårdsdag! Då bjuds det på festligheter för hela familjen. Testa ponnyridning med hästar från Rönninge by, hoppborg, lotteri och ansiktsmålning. Blir du hungrig finns det kafé med lättare mat och fika.
Under dagen kommer det finnas loppis och vedförsäljning.

Var: Semesterhemmet Nygård, Nygårdsvägen 24.

När: Lördag den 31 augusti klockan 12.00. Klockan 19.30 öppnar logen för fest.

Clowner på torget

Vad: Under en hel dag kommer Täby torg förvandlas till en cirkus. Föreställningen Trio Smack spelar, gruppen Below Zeros kör akrobatik och Nalle Clown har fjärilar i magen. Man kan även pyssla med biblioteket eller testa på akrobatik, gå på lina eller jonglera tillsammans med gruppen Cirkus Cirkör.

Var: Täby torg.

När: Klockan 12.00, den 31 augusti.

Foto av en annan del av Täby

Vad: Fotoutställning från boken ”Andra sidan Täby”. Fotograf Ina Norrthon ställer ut en del av sina fotografier där hon visar upp en annan del av Täbys natur och bortglömda miljöer.

Var: Täby kommunhus entré.

När: Klockan 12.00, 2-6 september. Under helgen 6-8 september finns utställningen att se i allmänna gången utanför Espland inne i Täby kulturhus.

Konst i glas på Karby gård

Vad: Konstnärerna Lena Ekman och Ulf Flenberg ställer ut måleri och glas på temat rörelse och form. “Mina målningar utgår från ett intryck och gestaltar en upplevelse. Ofta rörelser i dans och fjärilars flykt”, skriver Lena Ekman i ett pressmeddelande.

Var: Karby gård, Karbygårdsvägen 1.

När: Visningen börjar klockan 13.00 den 7 september och pågår fram till den 22 september.

Konst i centrum

Vad: Konstvandring i Täby där man kan kolla in flera av Täbys centrums spännande verk som finns där idag. Konstintendent Rebecka Walan från Stockholms läns museum kommer att leda vandringen.

Var: Uppsamling på Estrids torg utanför Täby kommunhus.

När: Söndag 8 september klockan 14.15. Vandringen tar cirka en timme.

Föreställning med akrobatik och cirkus

Vad: Om det skulle regna passar det bra att gå på teater. På Tibble teater kan du i september kolla in cirkusföreställningen om årets tråkigaste dag, som baseras på en barnbok av Adam Dahlin. Passar hela familjen från fyra år.

Var: Tibble teater, Attundavägen 1.

När: Lördag den 21 september.

VALLENTUNA

Naturens och idrottens dag

Vad: Ett stort utbud av Vallentunas föreningar kommer vara på plats och du kan under dagen testa på olika idrottsgrenar som handboll, skytte, innebandy, karate, orientering, och basket. Det kommer även bjudas på musik och dans med mera på scenen. Fri entré!

Var: Vallentuna idrottsplats

När: Lördagen 24 augusti klockan 11-15

Barnteater på "hitte-på" språk

Vad: Boulevardteatern kommer till Vallentuna och bjuder på en interaktiv föreställning för barn över fem år. Pjäsen handlar om flickan Oolik, vars igloo håller på att smälta. Karaktärerna pratar ”igloo-iska”, ett låtsasspråk, vilket gör att föreställningen är tillgänglig för alla. Kostnadsfritt, men fribiljetter behövs.

Var: Vallentuna teater, Gymnasievägen 4

När: Lördagen 24 augusti kl 13-13.50

Brottbyrundan

Vad: Terrängloppet Brottbyrundan arrangeras årligen av Brottby SK och är lokalinvånarnas egna löparfest. Loppet är för alla åldrar och man kan som mest springa 20 kilometer. Kräver föranmälan senast onsdagen den 28 augusti.

Var: Össeby idrottsplats, Brottby

När: Lördagen den 7 september

Utställning om historiska kvinnor

Vad: Om du ännu inte spanat in utställningen "Tusen år av kvinnokraft" på Vallentuna Kulturhus så finns det ännu tid! Utställningen pågår ända till september och under fyra dagar i augusti går det att få en guidad tur. Utställningen anordnas i samarbete med Stockholms läns museum.

Var: Vallentuna Kulturhus

När: Öppet till 17 september. Visning 19-22 augusti. Se öppettider på Upplev Vallentuna.

Har vi missat någor roligt evenemang? Mejla oss på norrort@direktpress.se så fyller vi på i listan!

Sugen på äventyr lite längre bort? Kolla här:

Kulturfestival i stan

Vad: Stockholms kulturfestival pågår i flera dagar och erbjuder en rad gratis kulturevenemang, med tema universum. Vad sägs till exempel om rymddisco, ta med familjen på danceoke (som karaoke fast med dans) eller spelningar med artister som Rigmor Gustafsson och Ane Brun?

Var: Olika platser i innerstan, se Kulturfestivalens hemsida för mer information.

När: 13-17 augusti.

Gå på parkteater

Vad: Se en swingdansföreställning, gå på varietéshow eller sagosöndag, se kungliga baletten uppträda eller en hyllningsföreställning till Lennart Hellsing.

Var: Olika platser i innerstan, se Parkteaterns hemsida för mer information.

När: Evenemang fram till 1 september.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt