Segrare. Falcao vann SM-guld i helgen, för andra året i rad. Foto: Angelo Lorca

Guldregn över Falcao i Botkyrkahallen

Det var målet för säsongen och i lördags hände det. Falcao lyfte SM-bucklan för andra året i rad. Och denna gången var det hemma i Botkyrkahallen.

  • Publicerad 13:18, 18 mar 2019

Ännu en gång har Botkyrkalaget Falcao FC spelat hem SM-guldet i futsal. Denna gång var det på hemmaplan mot Umeå.

– Det var en härlig stämning och ett grymt avslut på säsongen. Vi slog publikrekord med drygt 800 personer i hallen och de var kvar efter matchen när vi firade och lyfte bucklan. Det var ren kärlek till Botkyrka, säger tränaren Luciano Lorca.

Försvarade guldet

Guldet har varit målet för säsongen. Och att försvara ett guld är ett större utmaning än att vinna det, menar han.

– Alla lag vill slå de svenska mästarna. Men vi har lyckats hålla emot den pressen och har vunnit allt som finns att vinna.

Länge såg det ut som om det skulle bli slutfinal i Tumba istället för Botkyrkahallen. När de fick reda på att de var i final hade de bara en vecka på sig att boka hallen och då var den redan uppbokad. Men med hjälp från kommunen kunde Falcao ordna så att bucklan kunde lyftas på hemmaplan.

Fortsätter inspirera

Det är viktigt eftersom laget har blivit lokala förebilder för många, menar Luciano Lorca.

– Vi lyckats locka många till våra matcher. Damerna i laget har åkt runt och tränat tillsammans med andra lag och många tjejer från andra klubbar kommer och tittar när vi spelar. Vi kommer fortsätta med det, för vi ser att det fungerar. Botkyrka är inte så van vid att ha kvinnliga förebilder inom sport, så det tycker vi är viktigt, säger han.

Nu ska laget få en stund välförtjänt vila. Men redan i maj kommer Falcao spela en turnering i Paris och för de fyra damer som spelar i landslaget väntar landskamper mot Italien närmast.

Segeryra när Falcao vann SM-guld

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android