Gulsippan. Familjekollot från tidigare år återkommer i sommar, men med lite färre delttagare än vanligt. Arkivbild. Foto: Kevin Wedin

Gulsippan fixar familjekollo i sommar

I sommar arrangerar parkleken Gulsippan familjekollo, där nyanlända och etablerade familjer umgås och lär sig om djur och natur.

  • Publicerad 11:30, 25 maj 2020

När vi slutar klockan fyra vill de inte gå hem.

I år är tredje sommaren i rad som Gulsippan anordnar familjekollo för svenska och nyanlända familjer. Under en vecka kommer man att umgås och lära sig saker om djur och natur tillsammans. Ett sätt att bygga integration på ett enkelt sätt.

– Det har varit väldigt omtyckt och lyckat. I år får vi bara jobba lite extra med logistiken med tanke på två meters regeln, säger Kicki Pettersson, fritidsledare på parkleken Gulsippan.

Tidigare år har uppemot hundra personer deltagit i verksamheten men i år blir det bara 60 personer som kan delta, 30 personer i varje grupp, för att klara av restriktionerna som råder.

Mycket roligt

Det blir stafetter och äggkastning med färska ägg från Gulsippans egna höns. Vattenlekar, lite midsommarfirande och matlagning över öppen eld.

– Det är hela familjer som är med och leker, lagar mat och lär sig om allemansrätten. Sedan har vi naturundervisning och pratar om fridlysta växter och djur. Om det kommer en huggorm på din tomt så får du inte döda den, för den är fridlyst, det är det till exempel inte många som vet, berättar Kicki Pettersson.

Sammanhållning

– Det går inte att beskriva med ord den här samhörigheten som uppstår. När vi slutar klockan fyra vill de inte gå hem. Man blir helt lyrisk, vi har dansat och skrattat ihop, man får vänner för livet, säger Kicki Pettersson.

Senare på sommaren anordnas en återträff.

– Då kommer familjer med stora fat av mat från alla världens hörn gående över ängen.

Bra att veta

Vad? Sommarkollo för familjer på Gulsippan

När? Antingen vecka 25, 15 juni-18 juni eller vecka 26, 22 juni-26 juni mellan 10 och 16 varje dag. Det finns 30 platser för vardera vecka.

Var? Gulsippans gränd 2 i Hässelby villastad.

Familjekollo är gratis men platserna går åt snabbt. Anmälan görs på: https://bit.ly/35YExz3

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt