Nackareservatet. Gunilla hade varit vid Söderbysjön när hon blev överfallen av rånaren. Foto: Sacharias Källdén

Gunilla, 71, överfölls av rånare i Nackareservatet

Bagisbon Gunilla Andersson och hennes två hundar var på väg hem från Nackareservatet när rånaren skred till verket.

  • Publicerad 12:48, 18 okt 2019

Det är tisdag vid 11.30-tiden. 71-åriga Gunilla och boxrarna Esther och Casper möter en svartklädd man. Han hälsar på hundarna, för att sedan röra sig vidare mot Söderbysjön. Gunilla, Esther och Casper fortsätter åt andra hållet.

– Helt plötsligt möter jag honom igen. Då fick jag en obehaglig känsla, säger Gunilla.

Återigen hälsar mannen på hundarna, men denna gång tar situationen en otäck vändning. Han följer efter Gunilla, slänger sig framför och hugger tag i henne.

– Tusen tankar for genom min hjärna: våldtäkt, att han sparkar ner mig, slår mig. Jag tänkte att han blir så irriterad, men det var bara halskedjorna han skulle ha, säger Gunilla.

Polishundar försökte spåra mannen

När hon börjar göra motstånd knuffar mannen ner Gunilla på marken, sätter sin fot på henne, sliter av smyckena och springer därifrån. Kvar på platsen är hundarna och Gunilla med ett märke på halsen från rånet.

Hon får hjälp av en förbipasserande att ringa polisen, som anländer med två bilar. De tar uppgifter och fotograferar Gunillas hals. En hund försöker spåra den misstänkte rånaren, men går bet. Sedan dess har utredningen lagts ner på grund av brist på bevis.

Trots att mannen fortfarande är på fri fot har Gunilla fortsatt besöka Nackareservatet flera gånger efteråt. Däremot uppmanar hon folk som rör sig i området att vara på sin vakt.

– Jag vill fortsätta gå i skog och mark, det känns obehagligt men jag försöker. Men jag låter aldrig mina hundar hälsa på någon igen, säger hon.