Pappa Gunnar Werner med sonen Tobias. Foto: Privat

Gunnar om livet efter njurdonationen: ”Mår oförskämt bra”

För några veckor sedan träffade Vallentuna Nyheter Gunnar Werner, som skulle ge en av sina njurar till sonen Tobias Werner. Nu är Gunnar hemma igen och vi ringer upp honom för att höra hur det gått.

  • Publicerad 15:11, 27 okt 2017

För några veckor sedan berättade vi om Gunnar Werner, dagen innan han skulle donera sin ena till sin sjuke son, Tobias Werner.

LÄS HÄR: Nu ger Gunnar bort sin njure till sin son

Gunnar är hemma igen efter ingreppet på Danderyds sjukhus och vi ringde upp.

– Jag hade förväntat mig att vara halvdöd i fyra veckor – men jag har mått oförskämt bra. Jag har inte haft alltför ont även om jag är jävligt trött, säger Gunnar Werner.

Hans operation tog sex timmar, medan sonen Tobias Werner fick ligga på operationsbordet i tio timmar.

– Det är orättvist. Hans operation skulle ha gått snabbare än min. Dessutom har han fått göra två ytterligare operationer, berättar Gunnar.

En av anledningarna till att den första operationen drog ut på tiden var att läkarna fann cystor på Gunnars njure.

– De tog den till patologen som efter fyra timmar kunde konstatera att den var perfekt.
I och med det var njuren mer död än levande när Tobias fick den, och då ökar risken att man måste öppna upp igen, förklarar Gunnar.

Prognosen god

Men nu, efter tre operationer och ett läkarbesök, är prognosen god för Tobias.

– Nu börjar allt stabilisera sig och Tobias kommer att få ett helt nytt liv – även om det tog lite längre tid än vi trott.

För Gunnar har operationen och donationen på Danderyds sjukhus varit en omvälvande händelse.

– Det här är en resa, en utmaning, ett kliv ur den komfortabla zonen och det har berikat mitt liv. Man får nya perspektiv på vad som är viktigt och oviktigt och jag är så jäkla glad, Tobias liv kommer att ändras.

Vården får idel rosor.

– Jag är så himla imponerad av den vård vi fått, med den stringens, professionalism, omsorg och omtanke från allt från sjuksköterskor till läkare – det är helt fantastiskt. Det här är kirurgi på hög nivå och jag är så imponerad. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13