TACKAR. Gustaf Reinfeldt (M) hoppar av efter halva mandatperioden. Foto: Leif Oldenburg

Gustaf Reinfeldt lämnar fulllmäktige

Gustaf Reinfeldt (M) lämnar sin plats i Solna kommunfullmäktige efter bara halva mandatperioden.

  • Publicerad 01:15, 10 jan 2017

Gustaf Reinfeldt (M) lämnar sin plats i Solna kommunfullmäktige efter bara halva mandatperioden.

Inför valet 2014 muttrades det på sina håll bland Solnas moderater när den dåvarande statsministerns son placerades högt upp på valbar plats samtidigt som trotjänare inom partiet petades ner.

Kritikerna hävdade att Gustaf Reinfeldt var relativt nyinflyttad i Solna och saknade erfarenhet av det lokala politiska arbetet.

– Det enda som motiverar hans placering är efternamnet, sa en lokal moderatpolitiker då.

Enligt uppgift avsäger sig Gustaf Reinfeldt posten i kommunfullmäktige eftersom han anser det vara svårt att kombinera det politiska uppdraget med studierna i Lund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40