Nyöppnat. Kristoffer Sjöberg öppnar ett gym för äldre på Östermalm. Foto: Mimmi Epstein

Gym för äldre öppnar på Östermalm

Ett gym anpassat för 55-plussare öppnar på Valhallavägen nästa vecka. "Målet är att det ska bli en mötesplats och förebygga depression", säger Kristoffer Sjöberg som står bakom stället.

  • Publicerad 16:43, 1 nov 2017

I mars öppnade Activage, ett gym anpassat för seniorer, vid Södra station på Södermalm. Där är medelåldern 72. Nu är det Östermalms tur. I lokalen på Valhallavägen 139 byggs det för fullt. Man kommer att välkomnas in i en lounge där det finns kaffe och te.

– Målsättningen är att det ska bli en mötesplats lika mycket som ett gym. En del kommer kanske hit mest för träningen, andra för att umgås. Det finns många äldre som är ensamma och deprimerade. Vi vill fånga upp folk innan det händer, säger Kristoffer Sjöberg.

Här tränar 100-åringarna i grupp

Alla tränare på gymmet har specialkunskaper om den seniora kroppen.

– Man kanske har haft problem eller skador. Men när man kommer hit behöver man vara färdigrehabiliterad eller i slutet av sin rehabilitering, säger Kristoffer Sjöberg.

Här festar Vasastans seniorer på lunchen

Det kommer att spelas musik, främst från 50-80-tal, men med "samtalsvänlig ljudnivå". Själva redskapen på gymmet kommer inte att skilja sig från utrustningen på ett "vanligt" gym.

– Men det blir en mindre anläggning. Ett kvartersgym där man ska bli sedd. Jag tror att det är viktigt, särskilt om man inte har tränat tidigare, säger Kristoffer Sjöberg.

Här är baletten enbart för 60-plussare

Även om det är ett gym utformat för äldre så kommer folk under 55 år inte stängas ute.

– Vi säger inte nej, men det kanske inte är jättemånga som tränar dagtid på vardagar, vilket är våra öppettider.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KB nära att skrälla mot allsvenskt lag

Nyheter Förlorade efter förlängning – se publikens hyllning efter slutsignal Tio minuter ifrån en jätteskräll i Svenska cupen. Karlbergs BK förlorade mot allsvenska Dalkurd med 1-2 efter förlängning.tisdag 21/8 22:09

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00