Ewelina Karlström och Annika Andersson startar en insamling på sitt gym. Foto: Privat

Gym i Hagsätra samlar in kläder till hemlösa

Receptionisten Annika Andersson ville göra något extra för de hemlösa i juletid. Och så blev det. Gymmet i Hagsätra startar nu en klädinsamling.

  • Publicerad 11:52, 4 dec 2018

Det var förra året som Annika Andersson och en kollega till henne hängde ut halsdukar på lyktstolpar med en lapp som utmanade den som fryser att ta ner dem och värma sig.

Kampanjen blev lyckad och uppmärksammades i lokalmedia. Till i år ville Annika, som arbetar som receptionist på gymmet Actic i Hagsätra göra nånting större.

– Jag kom på att det hade varit perfekt att starta en insamling här på gymmet som har öppet från morgon till kväll, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tänkt och gjort. Idén etablerades hos övrig personal, som var positiva till initiativet, och sedan den 3 december är man igång. Man efterfrågar varma kläder, mässor, skor, sovsäckar med mera. Allt som kan hjälpa de som inte har tak över huvudet i vinter.

– Insamlingen håller öppet till lucia och sedan kör vi allting direkt till Bryggan i Högdalen, en verksamhet som ingår i Convictus, som hjälper hemlösa. På så vis blir det inga mellanhänder utan man kan vara säker på att hjälpen kommer fram, säger Annika Andersson.

Gymmet har redan informerat sinar följare i sociala medier om insamlingen och responsen har varit enbart positiv.

– Det är superkul, så klart. Det är ju en bra grej. Nu hoppas vi på riktigt många som hjälper till och bidrar.

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Nyheter Udda "OS-grenar" på programmet Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.onsdag 24/4 19:00