Ewelina Karlström och Annika Andersson startar en insamling på sitt gym. Foto: Privat

Gym i Hagsätra samlar in kläder till hemlösa

Receptionisten Annika Andersson ville göra något extra för de hemlösa i juletid. Och så blev det. Gymmet i Hagsätra startar nu en klädinsamling.

  • Publicerad 11:52, 4 dec 2018

Det var förra året som Annika Andersson och en kollega till henne hängde ut halsdukar på lyktstolpar med en lapp som utmanade den som fryser att ta ner dem och värma sig.

Kampanjen blev lyckad och uppmärksammades i lokalmedia. Till i år ville Annika, som arbetar som receptionist på gymmet Actic i Hagsätra göra nånting större.

– Jag kom på att det hade varit perfekt att starta en insamling här på gymmet som har öppet från morgon till kväll, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tänkt och gjort. Idén etablerades hos övrig personal, som var positiva till initiativet, och sedan den 3 december är man igång. Man efterfrågar varma kläder, mässor, skor, sovsäckar med mera. Allt som kan hjälpa de som inte har tak över huvudet i vinter.

– Insamlingen håller öppet till lucia och sedan kör vi allting direkt till föreningen Bryggan i Högdalen, en förening som hjälper hemlösa. På så vis blir det inga mellanhänder utan man kan vara säker på att hjälpen kommer fram, säger Annika Andersson.

Gymmet har redan informerat sinar följare i sociala medier om insamlingen och responsen har varit enbart positiv.

– Det är superkul, så klart. Det är ju en bra grej. Nu hoppas vi på riktigt många som hjälper till och bidrar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förskola grovt försenad när grannar överklagar

Nyheter Påverkar flera barngrupper i Bagarmossen Den nya jätteförskolan skulle stått klar nästa år. Så blir det inte. På grund av en bostadsrättsförenings överklagan har man inte ens kunnat börja bygga i Bagis än.söndag 9/12 20:19

Helt ny stadsdel i Söderort får grönt ljus

Nyheter 1 100 lägenheter, F-9-skola och handelslokaler Den nya stadsdelen Mälaräng ska göra Skärholmsvägen till ett stadsstråk med bland annat 1 100 bostäder. Nu ger stadens tjänstemän sitt godkännande av planerna.söndag 9/12 20:00