Gymnasium börjar med handbollsprofil

Från och med hösten 2019 startar Upplands-Brogymnasiet en Idrottsprofil Handboll, i samarbete med Kungsängens SK.

  • Publicerad 12:00, 27 nov 2018

Samarbetet kom på tal första gången för åtta eller nio år sedan. Sedan igen för omkring fem år sedan. Nu blir det av.

– Det tycker jag är jättebra. Vi har hållit på länge, och nu är vi ute i absolut sista stund, säger Joakim Bengtsson, idrottslärare på UBG.

Fram till februari kan eleverna i årskurs nio välja handbollsprofilen, och innan dess måste ordet ha nått ut.

– Vi kommer att nyttja öppet hus den 4 december och hålla en dragning om vad som gäller och välkomna föräldrar till att få information, säger Joakim Bengtsson.

300 poäng handboll

Handbollsprofilen innebär att eleverna kommer att läsa 300 poäng i ämnet handboll som en del av sin gymnasieutbildning. Det motsvarar tre timmar extra träning i veckan, uppdelat i två pass; ett handbollspass med fokus på individuell teknik och ett renodlat fyspass. Handbolls­ tränaren Marcel Lundstad anställs till handbollspassen, medan Joakim Bengtsson håller i fyspassen.

Tillsammans med träningarna med laget kommer spelarna att komma upp i sex pass i veckan. För att bli antagen till handbollsprofilen behöver man spela i ett handbollslag.

Tanken är att passen sedan byggs på inför sista året på gymnasiet.

– Det blir spännande med något nytt. Jag gillar ju idrott, säger Joakim Bengtsson.

Kungsängens SK:s herrlag är ute ur division 1

I helgen petades Kungsängens SK:s handbollsherrar ut ur division 1. – Det hade vi absolut inte räknat med, säger tränare Rickard Bäcklin.lördag 20/4 16:00

Helena inspirerar andra till skapande

Kreatören Helena N Åkerlund är nominerad till Årets Inspiratör i årets Upplands-Brogala för att hon inspirerar både vuxna och barn till skapande. – Det känns väldigt ärofyllt.lördag 20/4 10:10

Senaste numret

Bålstabladet