Foto: Håbo kommun

Håbo får Sveriges första näringslivsinspiratör

Bålstabon Susanne Engström blir Sveriges första näringslivsinspiratör. En sorts spindeln i nätet mellan skola, kommun och näringslivet i Håbo.

  • Publicerad 09:30, 8 dec 2017

Nyligen anställdes Sveriges första ”näringslivsinspiratör” – i Håbo.

Det är Bålstabon Susanne Engström, som bland annat ska sprida kunskap om hur man tänker entreprenöriellt.

– Människor som lär för livet är ofta mer nyfikna, kreativa och inne på att söka lösningar. Det är precis sådana egenskaper som människor i vårt moderna och digitala samhälle behöver utveckla, säger Susanna Engström, Håbo kommuns näringslivsinspiratör – hittills den enda i hela Sverige som har en sådan titel.

Samtidigt ska Susanne fungera som en länk mellan skola, kommun och näringslivet i Håbo.

Fridegårdsgymnasiet är en av landets allra bästa skolor när det gäller Ung Företagsamhet (UF).

– Jag har under flera år varit mentor för UF-företag på gymnasiet. Jag har också hållit föreläsningar för åttondeklassare om hur det är att driva eget och suttit i juryn för UppfinnarOlle som är för femteklassare, säger Susanna Engström.

Susanna Engström arbetar inom en ny enhet, Studie- och karriärvägledning, som startat i Håbo kommun under 2017. Medarbetarna bland annat hjälpa ungdomar och unga vuxna att upptäcka olika möjliga vägar framåt i livet.

Ett av Susannes första uppdrag som näringslivsinspiratör blir att kartlägga vilka praktikplatser som finns för bland annat unga vuxna i Håbo. Det handlar om praktikplatser både hos lokala företag och inom Håbo kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste numret

Bålstabladet